Ρ. Σβίγκου: Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος και υπεύθυνος, κάθε προσπάθεια συγκάλυψής θα πέσει στο κενό

0
132

Σβίγκου: Για ελληνικό Watergate που έχει την υπογραφή και το ονοματεπώνυμο του Κ. Μητσοτάκη κάνει λόγο σε συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής», η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου και προσθέτει ότι «κάθε προσπάθεια συγκάλυψης θα πέσει στο κενό. Όλα θα έρθουν στο φως».

Αναφερόμενη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων υποστηρίζει: «Όσο διαρκεί το καθεστώς Μητσοτάκη, όλοι κι όλες είμαστε εν δυνάμει ύποπτοι και ύποπτες. Η αντίδραση ενάντια σε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη, ανεξάρτητα από την πολιτική του ένταξη».

Γενικεύοντας η κ. Σβίγκου αναφέρει: «Αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, και όχι λύσεις παρασκηνίου, για να μην εκφραστεί η λαϊκή βούληση», και προσθέτει: «Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να αποκαταστήσει τους θεσμούς και τη νομιμότητα». Τέλος υπογραμμίζει: «Η αντιμετώπιση της πολύπλευρης οικονομικής, ενεργειακής κρίσης και της κρίσης ακρίβειας θα έχει κεντρικό ρόλο στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σε ερώτηση για την παρουσία του πρωθυπουργού στην Βουλή αναφέρει: «Ο Κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Κρύφτηκε πίσω από κάποιους δήθεν λόγους «εθνικής ασφαλείας», για να μην απαντήσει σχετικά με τους λόγους της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη. Δεν είπε λέξη για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη, ούτε για το πότε ενημερώθηκε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ούτε για το πόσοι και ποιοι παρακολουθούνται, επί της διακυβέρνησής του. Ήταν μια ομιλία λάσπης και fake news, τα οποία διαψεύστηκαν, μάλιστα, μετά από λίγα λεπτά, καθώς και μια αποτυχημένη προσπάθεια συμψηφισμού, στηριγμένη στη λογική του «όλοι ίδιοι είναι», ή του «αυτά συμβαίνουν και αλλού».

Όσο για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο πολιτικό και κοινοβουλευτικό μέσο. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία χρονοτριβή, και καμία προσπάθεια δήθεν συμψηφισμού.. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη, για το ποιοι παρακολουθούνται από το καθεστώς Μητσοτάκη και για ποιους λόγους. Και θα την μάθει. Είναι απαραίτητο για τη δημοκρατία και για τη χώρα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, θα πρέπει άμεσα να καταργηθεί το άρθρο 87 του ν. 4790/21, με το οποίο απαγορεύθηκε η γνωστοποίηση της διενέργειας άρσης απορρήτου από την ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφάλειας». Επιπροσθέτως, πέρα από την εξεταστική επιτροπή που θα συστηθεί από την παρούσα βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη δεσμευθεί και για τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής από την επόμενη Βουλή, η οποία θα διαθέτει προοδευτική πλειοψηφία, για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη και για να αποκατασταθεί η λειτουργία και το κύρος των δημοκρατικών θεσμών». Σε ερώτηση για το πως σχολιάζει τα σενάρια αντικατάστασης του Κ. Μητσοτάκη με έναν «Έλληνα Ντράγκι» απαντά: «Αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, και όχι λύσεις παρασκηνίου, για να μην εκφραστεί η λαϊκή βούληση…Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που να βασίζεται σε μια στέρεα προγραμματική συμφωνία, μπορεί να αποκαταστήσει τους θεσμούς και τη νομιμότητα, και να πάρει μια σειρά από επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, ελάφρυνσης των νοικοκυριών και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr