Ρέγκλινγκ: Αυτή η κρίση θα επηρεάσει σοβαρά τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας

0
89

Για μια σημαντικη συζήτηση των υπουργών Οικονομικών για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών σε διατηρήσιμη βάση, έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

“Κάποιες χώρες επηρεάζονται περισσότερο, τα προγράμματα υποστήριξης έχουν στόχο ακριβώς αυτό, να αμβλύνουν τον αντίκτυπο βοηθώντας τις πιο ευάλωτες χώρες”, ανέφερε ο Ρέγκλινγκ.

Σημείωσε εξάλλου ότι στο παρελθόν αυτες οι ανισορροπίες είχαν προκαλέσει προβληματισμό στις αγορές για τη βιωσιμότητα του χρέους κάτι που δεν επαναλήφθηκε αυτή την φορά. “Σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ διαφορικές από την κρίση του χρέους μια δεκαετία νωρίτερα”.

Σήμερα οι χώρες είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένες, έχουν γίνει μεγάλες προσαρμογές από τις χώρες της Ευρωζώνης, ανέφερε.

Επισήμανε εξάλλου ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν ήδη θετικό αντίκτυπο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. “Παραμένουμε σε εγρήγορση – καλούμε όλες τις χώρες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, αυτή η κρίση θα επηρεάσει σοβαρά τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας”.

Πηγή: tilegrafimanews.gr