Σ. Κεδίκογλου: Να καθιερωθεί ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί την ελληνικότητα του μελιού

0
185
σ-κεδίκογλου-να-καθιερωθεί-ειδικό-σήμ

Κεδίκογλου: Την ανάγκη ύπαρξης ενός ειδικού σήματος που θα πιστοποιεί την ελληνικότητα του μελιού και θα βοηθά στην καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων…

τόνισε o υφυπουργός, Σίμος Κεδίκογλου κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με επιστημονικούς φορείς του μελισσοκομικού κλάδου.

«Πρέπει να καθιερωθεί ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί την ελληνικότητα του μελιού, να ανέβει η αξία του και να καταπολεμηθούν οι ελληνοποιήσεις», δήλωσε σχετικά ο κ. Κεδίκογλου, λέγοντας πως προωθούνται οι διαδικασίες από τα συναρμόδια υπουργεία, και ειδικότερα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τη γενική γραμματεία Εμπορίου, που έχουν αναλάβει τους αγορανομικούς ελέγχους – από κοινού με το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, με επικεφαλής τον ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ, για την καθιέρωση του σήματος.

Στην τηλεδιάσκεψη που έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Σ. Χαρουτουνιάν και Π. Χατζηνικολάου αντίστοιχα, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, Β. Ντούρας, ο υφυπουργός επισήμανε επίσης, πως για να δοθεί αξία στο ελληνικό μέλι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο.

Ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι το Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο χρειάζεται να είναι λειτουργικό και να εξυπηρετεί το στόχο της καθιέρωσης του ειδικού σήματος και υπογράμμισε ότι «πέρα από τον επιστημονικό, θα βοηθήσει και ο αγορανομικός έλεγχος».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ μίλησε για τη σημαντικότητα της πλατφόρμας πληροφοριακής βάσης δεδομένων, υποστηρίζοντας ότι έτσι «θα έχουμε ένα πλήρες προφίλ των μελισσοκόμων» και συμπλήρωσε ότι ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με αυτό το «εργαλείο», θα μπορεί να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τη διακίνηση του μελιού στην Ελλάδα.

Θ.Παπ.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr