Σάμπυ Μιωνή: Καταγγελία για οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησής του

0
122
σάμπυ-μιωνή-καταγγελία-για-οργανωμέν

Οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησής του καταγγέλλει ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή.

Ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου στοχοποίησης τόσο του ιδίου όσο και του δικηγόρου, Σταύρου Παπασταύρου, κατήγγειλε ο Σάμπυ Μιωνή καταθέτοντας στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου νέα στοιχεία κατονομάζοντας εκ νέου τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως «κεντρικό πρόσωπο» της σε βάρος του εκβίασης.

Ο κ. Μιωνή, βασικός μάρτυρας κατηγορίας για τη δεύτερη δικογραφία (εκτός από εκείνη της Novartis) που εστάλη με απόφαση της Βουλής σε δικαστική έρευνα για τον τέως υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τυχόν συμμετόχους του, εισαγγελείς Διαφθοράς και δημοσιογράφους, κατέθεσε νέα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», που ισχυροποιούν τις καταγγελίες του περί δόλιας στοχοποίησής του, καθώς και του δικηγόρου του, Σταύρου Παπασταύρου, λόγω της πολιτικής του τοποθέτησης στη Νέα Δημοκρατία και των σχέσεών του με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Ο δικηγόρος που επιβεβαίωσε το σχέδιο στοχοποίησής του

Όπως αναφέρει η «Κ», ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι και δικηγόρος που είχε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατονόμασε, του επιβεβαίωσε σε συνομιλία που είχαν, το σχέδιο στοχοποίησης του ιδίου αλλά και του Σταύρου Παπασταύρου.

Η εμπλοκή Τουλουπάκη

Νέα στοιχεία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσκόμισε στην ανάκριση ο κ. Μιωνή και για την εμπλοκή στη στοχοποίησή του, των εισαγγελέων Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των συνεργατών της, ενώ δεν άφησε έξω από το κάδρο των ευθυνών ούτε τους δημοσιογράφους που εμπλέκονται στην υπόθεση και κυρίως τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, αναφέρει η «Κ».

Ο κ. Μιωνή κατονόμασε ως «κεντρικό πρόσωπο» της εκβίασής του τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και πρόσθεσε ότι η ομάδα που είχε στοχοποιήσει τον ίδιο, σκοπό είχε την αποκόμιση χρημάτων, ενώ παράλληλα «πουλούσε» στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική εμπλοκή του δικηγόρου, Σταύρου Παπασταύρου, λόγω των πολιτικών σχέσεων με τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα πρόσωπα.

Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες

Οι ανακρίσεις με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου για τον τέως υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένεται να κριθεί το μείζονος σημασίας θέμα πώς θα καταθέσουν, αν καταθέσουν, οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr