Σχολεία: Χωρίς απουσίες οι μαθητές που εμβολιάζονται και έχουν παρενέργειες

0
226
σχολεία-χωρίς-απουσίες-οι-μαθητές-που

Σχολεία: Χωρίς απουσίες οι μαθητές που εμβολιάζονται και έχουν παρενέργειες

Ειδήσεις: Νέες αποφάσεις για τις απουσίες των μαθητών πήρε το υπουργείο Παιδείας. Αυτή τη φορά αφορούν τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων – από 12 ετών και πάνω – οι οποίοι εμβολιάζονται και ενδεχομένως να παρουσιάσουν παρενέργειες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε οι μαθητές και οι μαθήτριες, που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους.

Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού.

Οι απουσίες των μαθητών και μαθητριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον Διευθυντή το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτά καθημερινά το υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα μόνο σε 7 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στη Β. Ελλάδα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ορισμένα τμήματα λόγω κρουσμάτων covid-19.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα Νηπιαγωγείο στο Σουφλί, το 1ο Μειονοτικό δημοτικό σχολείο Ξάνθης, ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Εορδαία, το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής, ένα ιδιωτικό δημοτικό στη Θεσσαλονίκη, ένα δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα και ένα Μουσικό Γυμνάσιο -Λύκειο στην Πάτρα.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr