Σε αδιέξοδο ο Ερντογάν: Έβαλαν αγγελία για να βρουν μηχανικούς για νέο μαχητικό

0
166
σε-αδιέξοδο-ο-ερντογάν-έβαλαν-αγγελία

ΤΟΥΡΚΙΑ -Πρακτικές που θυμίζουν κράτος σε… αποσύνθεση, με το καθεστώς Ερντογάν να βάζει αγγελία σε εφημερίδες για να βρει μηχανικό!

«Ζητείται τούρκος μηχανικός. Πληροφορίες στο τηλέφωνο…» Σε απόγνωση βρίσκεται η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς στον τουρκικό Τύπο, σε τουλάχιστον δυο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, εμφανίστηκε την Κυριακή ολοσέλιδη διαφήμιση – αγγελία, με την οποία ζητούνται μηχανικοί για να συνδράμουν στην κατασκευή του τουρκικού μαχητικού!

Η Τουρκία είχε έτσι κι αλλιώς σχέδια για να κατασκευάσει το δικό της μαχητικό όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, αλλά με τις αγγελίες φαίνεται ότι οι Τούρκοι το έχουν πάρει απόφαση ότι F-35 δεν θα… πάρουν.

Όμως για τη σχεδίαση και κατασκευή ενός σύγχρονου, και μάλιστα stealth, μαχητικού δεν είναι τόσο απλά. Απαιτείται το κατάλληλο λογισμικό και ηλεκτρονικά συστήματα, και τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό, οι κατάλληλοι κινητήρες για τους οποίους απαιτούνται πολλά χρόνια, τουλάχιστον 10 με 15, έρευνας και ανάπτυξης ώστε να κατασκευαστεί.

Επίσης, το αεροπλανοφόρο που θα φιλοξενούσε τους F-35 μένει χωρίς… αεροπλάνα, ενώ υπάρχει και θέμα ανταλλακτικών των F-16 που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν όπως και τα ελληνικά.

Και τα προβλήματα για τους τούρκους δεν τελειώνουν εδώ. Το τουρκικό άρμα μάχης έχει επίσης ξεμείνει από κινητήρες λόγω του γερμανικού εμπάργκο για χερσαία συστήματα, με αποτέλεσμα η Άγκυρα να έχει βγει στη γύρα για κινητήρα κινέζικο, ουκρανικό, κορεάτικο κλπ.

Όσον αφορά τον κινητήρα του μαχητικού άραγε θα αποταθούν στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν;

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr