Σε επιφυλακή η Κυβέρνηση για τις μεταλλάξεις – Τα επόμενα βήματα στήριξης

0
18
σε-επιφυλακή-η-κυβέρνηση-για-τις-μεταλ

«Κανονικότητα μεν, προσοχή δε» είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου μπροστά στην έξαρση των κρουσμάτων από τις μεταλλάξεις.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς η αύξηση των συμμετεχόντων το επόμενο δίμηνο θα βοηθούσε αποτελεσματικά στην ανάσχεση ενός τέταρτου κύματος από τις αρχές του φθινοπώρου το οποίο θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην οικονομική δραστηριότητα και στην κοινωνική συνοχή.

Τα αδικαιολόγητα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής σε συγκεκριμένες περιοχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το άμεσο μέλλον με την Κυβέρνηση να σχεδιάζει τα επόμενα βήματα ώστε να επιτευχθεί ένα ικανό ποσοστό ανοσίας που θα αποτρέψει πισωγυρίσματα και θα βάλει τις στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο Φθινόπωρο από το περσινό με λιγότερες αναταράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικά στελέχη δίνουν έμφαση στα λεγόμενα προνόμια των πλήρως εμβολιασμένων (η λέξη δικαιώματα ίσως να ταίριαζε καλύτερα) για να δημιουργήσει κίνητρα κυρίως σε όσους τηρούν στάση αναμονής για να κλείσουν το ραντεβού τους, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε για μία ακόμη φορά πάνω του επικοινωνιακά το επίμαχο θέμα με δεδομένη την υψηλή δημοτικότητα και αξιοπιστία ανάμεσα στην κοινή γνώμη.

Οι ειδικοί απευθύνουν παράλληλα ισχυρές συστάσεις για την ολοκλήρωση των δόσεων πριν τις καλοκαιρινές διακοπές προκειμένου να αποφευχθεί έξαρση κρουσμάτων κυρίως ανάμεσα σε ανεμβολίαστους, ενώ τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί σε ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς η καμπάνια για τους εμβολιασμούς με έμφαση στην ασφάλεια, στην διαθεσιμότητα και στην προσωπική ευθύνη τους καθενός.

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και θα μπορούσαν να επηρεάσουν την καμπύλη της πανδημίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Μέγαρο Μαξίμου χρειάζεται να επιδείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, θέτοντας τους επαγγελματίες προ των ευθυνών τους, προστατεύοντας ωστόσο τη δημόσια υγεία.Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr