Σεισμός Ελασσόνα: Πάνω από 1.800 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα

0
41
σεισμός-ελασσόνα-πάνω-από-1-800-σπίτια-έχο

Σεισμός Ελασσόνα: Ολοκληρώθηκε ο πρωτοβάθμιος έλεγχος των κτιρίων που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό στην Θεσσαλία.

Σήμερα ολοκληρώθηκε ο Πρωτοβάθμιος Έλεγχος των κτιρίων που επλήγησαν από τον σεισμό των 6 ρίχτερ στη Θεσσαλία. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε 5.079 κτίρια. Από τα οποία τα 4.533 είναι κατοικίες και προσωρινά μη κατοικήσιμες έχουν κριθεί οι 1.820.

Πρωτοβάθμιος έλεγχος έχει γίνει και σε 148 επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι είναι οι 49.

Κίτρινα έχουν χαρακτηριστεί συνολικά 66 ιεροί ναοί και δημόσια κτήρια, από τις 132 αυτοψίες, ενώ σε 247 άλλα κτίρια, αποθήκες και στάβλοι, έχουν κριθεί προσωρινά μη ακατάλληλα τα 211.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1.308 αυτοψίες στο Δήμο Φαρκαδόνας του Νομού Τρικάλων, 1.311 στο Δήμο Τυρνάβου, 1.558 στο Δήμο Ελασσόνας, 392 στο Δήμο Λαρίσης και 46 στο Δήμο Κιλελέρ του Νομού Λαρίσης. Επιπλέον, 275 αυτοψίες έχουν διενεργηθεί στο Δήμο Παλαμά του Νομού Καρδίτσας, 62 στο Δήμο Τεμπών, 19 στο Δήμο Αγιάς, 84 στο Δήμο Μετεώρων και 24 στο Δήμο Τρικκαίων.

Έχουν ελεγχθεί επίσης κτηριακές υποδομές παιδείας, υγείας και δικαιοσύνης στις πληγείσες περιοχές στις εξής περιοχές:

Δήμος Ελασσόνας
Έχουν γίνει αυτοψίες σε 15 σχολικές μονάδες με 24 ανεξάρτητα κτίρια, από τα οποία 11 είναι κατάλληλα για χρήση και 14 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία. Το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας ελέγχθηκε και κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση, ενώ το Ειρηνοδικείο Ελασσόνας προσωρινά ακατάλληλο.

Δήμος Τυρνάβου
Έχουν γίνει αυτοψίες σε 21 σχολικές μονάδες με 39 ανεξάρτητα κτίρια, από τα οποία 26 είναι κατάλληλα για χρήση και 13 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία. Το Αγροτικό Ιατρείο Τυρνάβου ελέγχθηκε και κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση.

Δήμος Παλαμά
Έχουν γίνει αυτοψίες σε 9 σχολικές μονάδες με 31 ανεξάρτητα κτίρια, από τα οποία 25 είναι κατάλληλα για χρήση και 6 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία.

Δήμος Φαρκαδόνας
Έχουν γίνει αυτοψίες σε 13 σχολικές μονάδες με 31 ανεξάρτητα κτίρια, από τα οποία 17 είναι κατάλληλα για χρήση και 14 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία.

Δήμος Λάρισας
Έχουν γίνει αυτοψίες σε 6 σχολικές μονάδες με 12 ανεξάρτητα κτίρια, τα οποία κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση. Έγιναν αυτοψίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, στο Κέντρο Υγείας Λάρισας και στον ΕΦΚΑ Λάρισας και κρίθηκαν όλα κατάλληλα για χρήση. Ελέγχθηκε και το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και κρίθηκε κατάλληλο για χρήση.

Δήμος Κιλελέρ
Έχουν γίνει αυτοψίες σε 3 σχολικές μονάδες με 5 ανεξάρτητα κτίρια, τα οποία κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση.

avgi.gr

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr