Σεισμός Ελασσόνα : Συγκινεί η μαθήτρια που κάνει τηλεκπαίδευση από κοντέινερ

0
21
σεισμός-ελασσόνα-συγκινεί-η-μαθήτρια

Σεισμός Ελασσόνα : Συγκινεί η μαθήτρια που κάνει τηλεκπαίδευση από κοντέινερ – Εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού στις αρχές Μαρτίου.

Σεισμός τώρα: Στις 3 Μαρτίου ο Εγκέλαδος χτύπησε με 6 Ρίχτερ την περιοχή του Τυρνάβου και της Ελασσόνας προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, δεκάδες μαθητές να ζουν με τον φόβο, νιώθοντας τη γη να σείεται πολλούς μετασεισμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Mέσα σε μια σκηνή και μέσω τηλεκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο παρακολουθεί τα μαθήματά της για το σχολείο η 15χρονη Ειρήνη, η οποία ύστερα από τον σεισμό στην Ελασσόνα μένει με την οικογένειά της στη σκηνή μακριά από το σπίτι της.

Ενα ράντζο έχει μετατραπεί σε θρανίο της και η μάχη που η ίδια δίνει για να μελετήσει είναι αξιέπαινη. H 15χρονη είναι μία από τους δεκάδες μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών της Ελασσόνας που εδώ και 25 ημέρες δοκιμάζονται.

«Κόβεται πολύ συχνά το ρεύμα, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις εδώ μάθημα και έχει κρύο», λέει η μαθήτρια στην κάμερα του Open. «Είναι μεγάλη αμαρτία, αν μπορείτε να το διανοηθείτε, να μην χάσεις την ζωή σου από τον σεισμό και να την χάσεις στον μετασεισμό ή από πνευμονία», τονίζει ο πρόεδρος του Μεσοχωρίου, Γιάννης Ζαρζαλιάνος, φέρνοντας το παράδειγμα ενός ζευγαριού υπερήλικων από το Δομένικο.

Το σπίτι τους έπεσε σαν χάρτινος πύργος από τον καταστροφικό σεισμό. Ο 90χρονος με την σύζυγό βρήκαν καταφύγιο στο πάρκινγκ συγγενών τους, το οποίο μετέγραψαν, με νάιλον και κουβέρτες σε πρόχειρό κατάλυμα.

Στο χωριό Αμούρι ηλικιωμένοι άνθρωποι επέστρεψαν στα μισογκρεμισμένα σπίτια με κίνδυνο της ζωής τους. Αλλοι κάτοικοι της πληγείσας περιοχής έχουν βρει καταφύγιο στα αυτοκίνητά τους. «Εδώ κάθομαι, εδώ ξεκουράζομαι τα μεσημέρια γιατί έχω πρόβλημα υγείας και τα βράδια πολλές φορές επειδή φοβάμαι για την επιχείρησή μου αναγκάζομαι να κοιμάμαι μέσα στο αγροτικό», λέει κάτοικος της περιοχής.

Με κρατικά επιδόματα επιβιώνουν 1.700.000 πολίτες

Oaed.Gr : Έκδοση κάρτας ανεργίας και επιδόματα ανέργων – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων , αναδρομικά ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ – ΕΦΚΑ εισφορές

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr