Σεισμός Ελασσόνα : Συνεχείς μετασεισμοί ταρακουνούν την Θεσσαλία

0
53
σεισμός-ελασσόνα-συνεχείς-μετασεισμ

Σεισμός Ελασσόνα : Συνεχείς μετασεισμοί ταρακουνούν την Θεσσαλία  – Νέα σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ.

Ειδήσεις: Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.1 Ρίχτερ, σημειώθηκε το Σάββατο στις 17:09 στην Ελασσόνα, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 251 χλμ ΒΔ των Αθηνών, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 16 χλμ ΝΔ της πόλης της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το γεωγραφικό πλάτος είναι 39.8126 Βόρεια και το γεωγραφικό μήκος 22.0294 Ανατολικά, αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σεισμός Ελασσόνα : Συνεχείς μετασεισμοί ταρακουνούν την Θεσσαλία – Βοήθεια στους σεισμόπληκτους.

Σε μία δράση αλληλεγγύης προχώρησε η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών(Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.) με στόχο την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Λάρισας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της, Δημήτρη Μουλιάτου, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 20 τόνοι τροφίμων, ειδών υγιεινής και ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας.

Με την κινητοποίηση, μέσα σε 24 ώρες γέμισαν συνολικά πέντε φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης. Τα οχήματα παραχώρησε η Περιφέρειας Αττικής, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Τα φορτηγά που μεταφέρουν τη βοήθεια στους σεισμοπαθείς ξεκίνησαν σήμερα πρωί της Κυριακής από την Αθήνα συνοδευόμενα από τον πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. Δημήτρη Μουλιάτο και το διευθυντή της διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της περιφέρειας Αττικής Χάρη Πασβαντίδη.

«Με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες, με τα σπίτια των ανθρώπων να έχουν καταρρεύσει και εκατοντάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών να αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους, εμείς οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών αισθανόμαστε ως ιερό καθήκον μας να βρεθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που δοκιμάζονται, απλώνοντας τους το χέρι μας και δηλώνοντας απερίφραστα ότι και σε αυτή δύσκολη κατάσταση κανείς δεν είναι μόνος του» επισημαίνει ο Δημήτρης Μουλιάτος ευχαριστώντας παράλληλα την Περιφέρεια Αττικής στην προσπάθεια αυτή, στο πρόσωπο του Χάρη Πασβαντίδη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsit.gr.

8.000 αιτήσεις σε μία μέρα ! Οδηγός για προκαταβολή στις συντάξεις ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ- voucher 200 ευρώ

Δηλώσεις εισοδήματος: Eυνοϊκές διατάξεις για νέους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες

Προκαταβολή σύνταξης: Πώς να κάνετε αίτηση για τα 360 έως 384 ευρώ

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr