Σεισμός στη Θήβα: Προειδοποίηση Τσελέντη για ισχυρό σεισμό

0
227
σεισμός-στη-θήβα-προειδοποίηση-τσελέ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑ -Σε μία συγκρατημένη αλλά και σαφή προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Θήβας και των γύρω περιοχών, προέβη ο σεισμολογος Άκης Τσελέντης, μετά τον σεισμό μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί.

«Είχαμε πριν από λίγο, στις 08:05 έναν σεισμό 4,1 Ρίχτερ. Ήταν δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Θηβών. Έγινε πολύ αισθητός στη Θήβα και φυσικά και στην Αθήνα», επισήμανε αρχικά ο κ. Τσελέντης, τονίζοντας πως η δόνηση αυτή άλλαξε την εικόνα που είχαν οι σεισμολόγοι για την «εκτόνωση» της περιοχής.

«Την περιοχή αυτή την έχουμε υπό στενή παρακολούθηση τις τελευταίες 8 ημέρες, έχουμε βάλει επιπλέον όργανα, γιατί και το 2020 μας είχε δώσει μια ακολουθία ανατολικότερα. Είχαμε εδώ και οχτώ μέρες έναν σεισμό 4,4 Ρίχτερ, βορειοδυτικά και είναι ένα κομμάτι το οποίο το κοιτάμε», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Σήμερα μας τα χάλασε λίγο αυτός ο σεισμός γιατί είχαμε πιστέψει ότι βαίναμε προς μία πλήρη εκτόνωση της περιοχής. Η περιοχή αυτή θέλει πολύ προσοχή διότι είναι κοντά σε ένα οικιστικό κέντρο το οποίο έχει άθλια δόμηση και γιατί στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλα ρήγματα με πολύ βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό».

«Να ξεσκονίσουν τις γνωστές οδηγίες οι κάτοικοι»

«Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά πρέπει οι κάτοικοι των Θηβών να ξεσκονίσουν λίγο τις γνωστές οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης. Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός, αλλά λέω ότι υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε κάποια ενεργοποίηση με λίγο μεγαλύτερο σεισμό, οπότε καλό είναι να είμαστε έτοιμοι με τους υπάρχοντες κανόνες σεισμικής προφύλαξης»

Που έγινε σεισμός τώρα – Ολα τα νέα για τους σεισμούς.

Κάντε κλικ εδώ τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού για τους μεγάλους σεισμούς σε όλο τον κόσμο.

Δείτε εδώ τι καταγράφει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου.

Κάθε σεισμός LIVE από την αντίστοιχη υπηρεσία που καταγράφει κατά τόπους σε real time τη σεισμική δραστηριότητα.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr