Σεισμός τώρα: Ταρακουνήθηκαν Τήλος και Ναύπακτος από σεισμικές δονήσεις

0
181

Σεισμός τώρα: Ταρακουνήθηκαν Τήλος και Ναύπακτος από σεισμικές δονήσεις – 4 και 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα.

Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:56 την Τρίτη 3 Αυγούστου, σε απόσταση 351 χλμ. ΑΝΑ των Αθηνών με επίκεντρο την Τήλο.

Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 25 χλμ. ΔΝΔ της πόλης της Τήλου.

Ακόμα, σεισμός σημειώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, και έγινε αισθητός στην Πάτρα, τη Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε έξι χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν τρία χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου.

Πηγή: tilegrafimanews.gr