Σενάριο για μεσολάβηση της Μέρκελ στον πόλεμο της Ουκρανίας

0
213
σενάριο-για-μεσολάβηση-της-μέρκελ-στο

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag (γερμανική Βουλή), Μίχαελ Ροτ, τάχθηκε υπέρ του ορισμού ενός διεθνούς διαμεσολαβητή για την κρίση στην Ουκρανία.

Ένας από τους πιθανούς υποψήφιους, δήλωσε, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο διεθνής διαμεσολαβητής θα πρέπει να είναι μια προσωπικότητα, η οποία θα γίνει αποδεκτή και σεβαστή και από τις δύο πλευρές, τόνισε ο κ. Ροτ και ερωτώμενος αν θα μπορούσε να είναι η Άνγκελα Μέρκελ σε αυτό τον ρόλο, δήλωσε ότι «με τις διασυνδέσεις και την εμπειρία της, θα ήταν σίγουρα πιθανή υποψήφια», αλλά ο ίδιος δεν θα ήθελε να προκαταλάβει οποιαδήποτε απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λίγες ημέρες νωρίτερα (28/2), και ο πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων, Αντρέι Κορτούνοφ, σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση Rai, τόνισε ότι «η Γερμανίδα πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαμεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας». Σύμφωνα με τον Κορτούνοφ, «χρειάζεται ένας άνθρωπος, ο οποίος να γνωρίζει καλά την ιστορία και τις σχέσεις των δύο χωρών».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr