«Σφίγγει η θηλιά» το λαιμό του «σουλτάνου» – Η Δύση του γυρνάει την πλάτη ! Οι Έλληνες φταίνε….

0
99
σφίγγει-η-θηλιά-το-λαιμό-του-σουλτά

«Σφίγγει η θηλιά» το λαιμό του «σουλτάνου» – Η Δύση του γυρνάει την πλάτη

NEWS -Την ώρα που οι διπλωματικές ενέργειες της Αθήνας αποδίδουν, με την Ευρώπη να θέτει υπό επιτήρηση την Τουρκία και την Ουάσινγκτον να δηλώνει σαφέστατα τη στήριξή της στην Αθήνα μέσω του διάρκειας 30 λεπτών τηλεφωνήματος μεταξύ Μητσοτάκη και Μπάιντεν, οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν τον πανικό τους.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Εγκλωβισμένο στην αδιάλλακτη πολιτική, το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να… βαφτίσει το ψάρι κρέας και να αναδείξει την Ελλάδα ως υπαίτια των κάκιστων σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί με την Ευρώπη αλλά και με τις ΗΠΑ.

Πραγματικά, είναι απορεί κανείς ακούγοντας τους Τούρκους υπουργούς να διαχωρίζουν τα ελληνοτουρκικά από τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

Ο υπουργός Άμυνας μάλιστα της γείτονος, ο πάντα προκλητικός και επιθετικός εναντίον μας, Χουλουσί Ακάρ, «έδειξε» την Αθήνα ως υπεύθυνη για τα ευρωτουρκικά προβλήματα και μάλιστα αξίωσε από την ΕΕ να μην επιτρέπει κάτι τέτοιο.

«Δημιουργούνται ορισμένα προβλήματα στις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ λόγω των σχέσεων Τουρκίας – Ελλάδας. Εμείς πάντα στους συνομιλητές μας λέμε, ότι οι σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας δεν πρέπει να μετατρέπονται σε προβλήματα της Τουρκίας με την ΕΕ, με οποιονδήποτε τρόπο. Και η ΕΕ δεν πρέπει να το επιτρέπει αυτό», τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Ο Ακάρ εμφανίστηκε προκλητικός και σε σχέση με το Κυπριακό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο σημείο που έχουμε φτάσει, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι είναι καιρός πλέον να κάνουμε λόγο για δυο ανεξάρτητα κράτη».
Με σημαντικές αλλαγές παρουσιάστηκε τελικά η κοινή δήλωση των 27 της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία.

«Μούδιασμα» στην Άγκυρα μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα αναζητήσουμε μια συντονισμένη προσέγγιση με τους εταίρους. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει στο θέμα αυτό κατά τη σύνοδό του τον Ιούνιο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο συμπερασμάτων όσον αφορά την Τουρκία.

Πιο ξεκάθαρη ως προς τη στάση που θα κρατήσει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία για το επόμενο διάστημα ήταν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συνέντευξή τύπου μετά τη Σύνοδ Κορυφής που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αν και η πρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για «μία πιο εποικοδομητική στάση» της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου εντούτοις σημειώνει πως «γνωρίζουμε ότι αυτή η πρόοδος της αποκλιμάκωσης παραμένει εύθραυστη» παραπέμποντας στον «οδικό χάρτη» της έκθεσης Μπορέλ.

Κάνοντας, δε, λόγο για απόφαση να ακολουθηθεί διπλή προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία η κυρία φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε: «Εάν η Τουρκία δεν προχωρήσει εποικοδομητικά, εάν επιστρέψει σε μονομερείς ενέργειες ή προκλήσεις ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο θα διακόψουμε τα μέτρα συνεργασίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος στην ίδια συνέντευξη τύπου τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει επιφυλακτική ως προς την βελτιωμένη σχέση της με την Τουρκία την οποία κάλεσε να να διατηρήσει την πρόσφατη «μετριοπαθέστερη συμπεριφορά».

Η ΕΕ στην κοινή δήλωση κάνει λόγο, μάλιστα, για «παράνομες γεωτρήσεις» στην Ανατολική Μεσόγειο, φρασεολογία που «πόνεσε» την Τουρκία όπως φαίνεται από την πρώτη οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

 Tουρκία: To βίντεο με την οργή της Εμινέ για το πλήθος που πολιορκεί τον Ερντογάν στο συνέδριο του AKP [βίντεο]

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr