Σκέρτσος: «Οριζόντια μέτρα δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξαναληφθούν»

0
76
σκέρτσος-οριζόντια-μέτρα-δεν-μπορού

Το ενδεχόμενο νέων οριζοντίων μέτρων κατά της πανδημίας και ενός καθολικού lockdown απέκλεισε ο Άκης Σκέρτσος. Ο υφυπουργός Επικρατείας τόνισε πως η οικονομία δεν μπορεί να εξαρτάται από επιδόματα.

«Οριζόντια μέτρα δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξαναληφθούν», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος, επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική θέση ότι πλέον δεν θα υπάρξει καθολικό lockdown σε περίπτωση νέας έξαρσης του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε πως αν χρειαστεί, θα ληφθούν εστιασμένα, μέτρα τοπικού χαρακτήρα, ενώ άφησε να εννοηθεί πως σε τέτοια περίπτωση, δεν θα υπάρξει οικονομική στήριξη. Και αυτό γιατί όπως είπε αυτή έρχεται ως «παρεπόμενο των οριζόντων μέτρων.

«Είναι επικίνδυνος και ολισθηρός ο δρόμος της εξάρτησης από τα κρατικά επιδόματα. Θέλουμε την οικονομία δυνατή και όχι εξαρτώμενη από κρατικά επιδόματα», εξήγησε ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υφυπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει κάθε λόγο να κατηγορεί την αντιπολίτευση για υγειονομικό σαμποτάζ».

«Ο κύριος Τσίπρας μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά στελέχη του αμφισβητούν τα εμβόλια, αυτό είναι σαμποτάζ», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος.

Ο Άκης Σκέρτσος, με αφορμή την «εκτίναξη» των κρουσμάτων, επεσήμανε πως οι μάσκες καταργήθηκαν με εισήγηση της επιτροπής των επιστημόνων μόνο στους εξωτερικούς χώρους και μόνο όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Ως προς τη μετάλλαξη «Δέλτα», ο υφυπουργός επεσήμανε πως πρόκειται για πολύ επιθετική, και γι’ αυτό «χρειάζεται προσοχή από τους ανεμβολίαστους». Όπως είπε, όλοι πρέπει να εμβολιαστούν ώστε να είναι προστατευμένοι.

Ο Άκης Σκέρτσος υπερασπίστηκε τη στρατηγική της κυβέρνησης για μαζική χρήση των self tests, λέγοντας πως το 60% των κρουσμάτων διαπιστώθηκε μέσω των αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε σε αυτό το πλαίσιο πως οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εξοικειωθούν με την αυτοδιάγνωση.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr