Σκρέκας: «185 ευρώ πάνω το φυσικό αέριο μέσα σε ένα χρόνο»

0
165
σκρέκας-185-ευρώ-πάνω-το-φυσικό-αέριο-μέ

Για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας, καθώς και τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας, συγκεκριμένα, για το φυσικό αέριο τόνισε ότι η τιμή του ήταν στα 200 ευρώ χθες, στα 80 ευρώ πριν 2 μήνες και στα 15 ευρώ πριν έναν χρόνο. Δηλαδή από πέρσι ανέβηκε κατά 185 ευρώ.

«Δυστυχώς, η παράνομη εισβολή από τη Ρωσία στην Ουκρανία έχει φέρει εκτός ελέγχου τις αγορές. Έχουμε ιστορικά υψηλά στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και έχουμε και ιστορικά υψηλά στην ηλεκτρική ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι 2 θέματα απασχολούν κυρίως την ΕΕ και την Ελλάδα. Το πρώτο είναι η επάρκεια ανεφοδιασμού και το δεύτερο είναι οι τιμές της ενέργειας.

Όπως είπε, για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων «έχουμε προβλέψει να έρθουν επιπλέον φορτία υγροποιημένου αερίου. Έχουμε λιγνίτη για πάνω από 30 ημέρες, έχουμε πετρελαϊκά αποθέματα για πάνω από 150 ημέρες και έχουμε τη δυνατότητα, τα εργοστάσια που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο, αντί για φυσικό αέριο να κάψουν πετρέλαιο».

«Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια και τα πιο δυσμενή, όμως κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει ένας πόλεμος», τόνισε.

Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαθέτει και το τελευταίο ευρώ στις επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ αναμένεται και η έγκριση από την Ευρώπη για χρηματοδότηση των κρατών για την ενέργεια έπειτα από την πρόταση του πρωθυπουργού

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr