Σκρέκας: Δεν γίνονται διακοπές ρεύματος στην καρδιά του χειμώνα

0
211
σκρέκας-δεν-γίνονται-διακοπές-ρεύματ

«Η Πολιτεία πληρώνει το κόστος επανασύνδεσης και αποπληρώνει και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 6.000 ευρώ, το 100% των ληξιπρόθεσμων κι από εκεί και πάνω ένα ποσοστό των παλαιότερων οφειλών».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, διαβεβαιώνοντας ότι για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου και δικαιούχους επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, δεν γίνονται διακοπές ρεύματος στην καρδιά του χειμώνα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτροδότησης, παραθέτοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών και οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

«Επίσης έχουμε δημιουργήσει έκτακτο αριθμό ενεργειακής αλληλεγγύης, τον 15902 όπου όποιος βρίσκεται σε απολυτή οικονομική δυσχέρεια και επανασυνδέεται το ρεύμα του», ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, διευκρίνισε ότι «ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο φυσικό αέριο είναι μόλις 1 ευρώ τη θερμική μεγαβατώρα, εμείς επιδοτούμε με 20 ευρώ, δηλαδή 20 φορές παραπάνω από τον ΕΦΚ και επιπλέον 20 ευρώ παραπάνω δίνει η ΔΕΠΑ Αεριού, άρα 40 ευρώ παραπάνω έκπτωση».

«Στον ηλεκτρικό ο ΕΦΚ είναι μόλις 5 ευρώ, όταν επιδοτούμε τη μεγαβατώρα με 150 ευρώ», είπε ο υπουργός.

Για την ελαφρά αποκλιμάκωση στις αγορές ενέργειας, ο Κώστας Σκρέκας έκανε λόγο για «φωτογραφία της στιγμής», υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει κανείς τι θα γίνει.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr