Σοκ 48 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αθήνα !

0
50

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί στις υγειονομικές αρχές η αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στην Αττική η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ έχει φτάσει πλέον πάνω από το 80%.

Ειδικότερα, υπάρχουν διαθέσιμες μόλις 48 κλίνες ΜΕΘ για Covid-19. Στη Θεσσαλονίκη οι διαθέσιμες κλίνες Εντατικής είναι 78.

Η Αττική συγκεντρώνεις το τελευταίο διάστημα τα μισά νέα κρούσματα κορωνοϊού της επικράτειας, καθώς και τους μισούς ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία της.

Από χθες τέθηκε σε ισχύ το 15νθήμερο του σκληρού lockdown στην Αττική, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι αυτό θα αποδώσει ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας συρρικνώνοντας τον αριθμό των νέων μεταδόσεων της λοίμωξης.

Οι διασωληνωμένοι έρχονται στους 281, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει σήμερα τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και του Ρεθύμνου, με ζητούμενο αν θα πρέπει να επιβληθούν στις περιοχές μέτρα ανάλογα με εκείνα της Αττικής, όπως και για το αν θα πρέπει να επιβληθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στην Αχαΐα.

Ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), 1.327, ήταν χαμηλότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όπως ελαφρώς χαμηλότερος ήταν και ο αριθμός των τεστ. Συγκεκριμένα, έγιναν 50.879 έλεγχοι για κορωνοϊό.

Η Αττική συγκέντρωσε τα 676 από τα 1.327 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, γεγονός που προβληματίζει αλλά δεν ξενίζει καθώς η δυναμική της επιδημίας στο λεκανοπέδιο μαζί με την επίπτωση στο ΕΣΥ οδήγησαν και στην απόφαση για τον κλοιό των περιοριστικών μέτρων.

Περίπου το 1/3 των κρουσμάτων του λεκανοπεδίου εντοπίζονται στον κεντρικό τομέα της Περιφέρειας, με τον δήμο Αθηναίων και τους όμορους δήμους να μετρούν χθες 195 νέες μολύνσεις.

Ο δυτικός τομέας Αθηνών κατέγραψε 124 μολύνσεις, ενώ τις τελευταίες τρεις ημέρες μεγαλώνει η επιβάρυνση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής. Χθες κατέγραψαν 26 κρούσματα – μόλις μια εβδομάδα πριν ανέφεραν 2-3 κρούσματα.

Οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχονται σε 988. Οι 802 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και οι 186 σε ΜΕΘ. Από την 1η Φεβρουαρίου οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν αυξηθεί κατά 307. Πριν από 12 ημέρες στις απλές κλίνες νοσηλεύονταν 534 ασθενείς και στις ΜΕΘ 147.

Χθες από τις 220 εισαγωγές στην επικράτεια, οι 117 έγιναν στην Αττική.

Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης βρίσκονται 380 ασθενείς, με τους 62 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ. Στα νοσοκομεία της λοιπής ηπειρωτικής χώρας νοσηλεύονται άλλοι 307 ασθενείς, εκ των οποίων οι 40 διασωληνωμένοι.

Πηγή: tilegrafimanews.gr