ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ: Πλημμύρισαν δρόμοι, «φούσκωσαν» ποτάμια, χάος στους δρόμους

0
35

Προβλήματα στην Αττική καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας προκάλεσε η κακοκαιρία Emil.

Στην Αθήνα, η κυκλοφορία διακόπηκε στην παραλιακή, στο ύψος του Αλίμου, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπεσε το μεσημέρι, την ίδια ώρα που στον Κηφισό τα οχήματα αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες στην κίνησή τους.

«Φούσκωσαν» τα ποτάμια στα Τρίκαλα
Λόγω της κακοκαιρίας, ποτάμια και χείμαρροι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων «φούσκωσαν», χωρίς ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα, να υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.

Η προσοχή των παραγόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας εστιάζεται σε σημεία των παραποτάμων Φωτάδες, Βαλομάνδρα, Διαλεχτό και Παραπόταμος, όπου παρατηρείται άνοδος της στάθμης, η οποία πάντως προσώρας βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας.

Πάντως, στη Μεγάρχη ο Πηνειός θυμίζει θάλασσα. Ξεκινώντας από Καλαμπάκα με μεγάλο όγκο νερού, όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, περνάει μέσα από το Διαλεχτό. Μέχρι αυτή την ώρα, η κατάσταση στην περιοχή των Τρικάλων είναι ελεγχόμενη, ωστόσο μεγάλη προσοχή δίνεται στη Φωτάδα με το ποτάμι να έχει αρκετά φερτά υλικά στην κοίτη του.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το trikalain.gr, ο Πηνειός έσπασε το ανάχωμα σε περιοχή του Βαλομανδρίου και αυτή τη στιγμή επιχειρούν μηχανήματα του δήμου Πύλης, δίνοντας μάχη ώστε το νερό να μην φτάσει στα χωριά.

Έντονη βροχόπτωση στην Πελοπόννησο
Στην Κόρινθο έβρεχε από νωρίς το πρωί και ειδικότερα στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι και χαλαζόπτωση, προκαλώντας προβλήματα στην περιοχή.

Ανάλογη εικόνα και στην Αργολίδα, και ειδικότερα στην πόλη του Ναυπλίου, καθώς από τις ισχυρές βροχές πλημμύρισαν οι δρόμοι, οι οποίοι έγιναν δύσβατοι για τους πεζούς, ενώ σε πολλά σημεία τα αυτοκίνητα κινούνταν με δυσκολία.

Meteo: Ο καιρός το Σάββατο
Όπως αναφέρει το meteo, από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι του Σαββάτου 02/03 βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη Μακεδονία, στα δυτικά της Θράκης και στη Θεσσαλία, ενώ βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στη συνέχεια αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα με σταδιακή εξασθένηση. Την Κυριακή 03/03 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr