Σοκ – Εισήγηση των ειδικών: Στις «κόκκινες» περιοχές η Αττική !

0
155

Μια ανάσα από το «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική και βρίσκεται πολύ κοντά σε αυξημένους περιορισμούς, όπως συνέβη τις προηγούμενες μέρες σε διάφορες περιοχές. Οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι τόσο από το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στο Λεκανοπέδιο, όσο και από τη μεγάλη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του ιού.

Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του MEGA, η πρόταση των λοιμωξιολόγων είναι να ενταχθεί η Αττική στις «κόκκινες» περιοχές, με αποτέλεσμα να ισχύσουν αυξημένοι περιορισμοί και το lockdown για τον κορωνοϊό να είναι αυστηρότερο. Μοναδική εξαίρεση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Αν η Αττική θεωρηθεί «κόκκινη» περιοχή, τότε τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν θα ανοίξουν όπως είναι προγραμματισμένο την 1η Φεβρουαρίου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο. Σε περίπτωση τελικά που αποφασιστεί η μεταφορά του Λεκανοπεδίου στις «κόκκινα» επιδημιολογικές περιοχές το πιθανότερο σενάριο είναι η λειτουργία του λιανεμπορίου με click away.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ και επί τάπητος τέθηκαν προς αξιολόγηση τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας όσο και για άλλες περιοχές που εμφανίζονται επιβαρυμένες.

Όλες οι ειδήσεις από  το tilegrafimanews.gr 

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων έρχεται σε συνέχεια της άσχημης επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η Αττική τα τελευταία 24ωρα. Την Τρίτη και την Τετάρτη καταγράφηκαν πάνω από 800 νέες μολύνσεις, ενώ την Πέμπτη 716 νέα κρούσματα. Ωστόσο, όλες τις ημέρες η Αττική καταγράφει τα μισά κρούσματα, με αρκετές περιοχές της να «βράζουν».

Πάντως, τις όποιες αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση, θα ανακοινώσει την Παρασκευή το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγεία

Πηγή: tilegrafimanews.gr