Σπάει όλα τα ρεκόρ τιμών το φυσικό αέριο: Εκτινάχθηκε στα 312,6 ευρώ

0
168

Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ την Πέμπτη η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Στα 312,61 το φυσικό αέριο ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώνεται σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου εξαιτίας των εντεινόμενων ανησυχιών για τον εφοδιασμό της Ευρώπης μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας του Άμστερνταμ άγγιξαν τα 300,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στα 95.99 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται το αργό, στα 101,3 δολάρια το βαρέλι το Μπρεντ.

Οι προμήθειες φυσικού αερίου από τον ρωσικό αγωγό προς την Ευρώπη έχουν μειωθεί κατά περίπου 75% φέτος, επηρεασμένες από τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα θα σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 για τρεις ημέρες από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε δύο πακέτα μέτρων, στο πλαίσιο του νόμου για την ενεργειακή επάρκεια, με τα οποία θα πρέπει να εξοικονομηθεί ενέργεια το επόμενο διάστημα. Το πρώτο πακέτο διάρκειας 6 μηνών τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, το δεύτερο πακέτο διάρκειας δύο χρόνων από την 1η Οκτωβρίου. Αυτό το πακέτο χρειάζεται ωστόσο πράσινο φως από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πριν τεθεί σε εφαρμογή.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr