Σταϊκούρας: «Δώρο Πάσχα» στους ευάλωτους σχεδιάζει η Κυβέρνηση, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός

0
46
σταϊκούρας-δώρο-πάσχα-στους-ευάλωτ

Στο εφάπαξ επίδομα στους οικονομικά ασθενέστερους που σχεδιάζει η Κυβέρνηση πριν το Πάσχα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός τόνισε πως το επίδομα θα δοθεί σε συνάρτηση με την εξέλιξη του πληθωρισμού και των εσόδων του προϋπολογισμού. «Ο πληθωρισμός πλήττει το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη και επηρεάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ό,τι και να κάνουμε δε μπορούμε να καλύψουμε πλήρως τα προβλήματα που έχουν και θα έχουν το επόμενο διάστημα τα νοικοκυριά», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ο προϋπολογισμός θα κρίνει αν θα βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά με δώρο Πάσχα», επεσήμανε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών ότι η Ελλάδα έχει πληθωρισμό στο 3%, που είναι από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη.

«Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι παροδικό, αλλά κρατάει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και έχει μεγαλύτερη ένταση», ανέφερε και επεσήμανε ότι ισχύει ακόμα η εκτίμηση για αποκλιμάκωση το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Επίσης, είπε ότι αν το πρόβλημα εξακολουθήσει και το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα είναι ηπιότερο. Για τα περαιτέρω μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των νοικοκυριών ο υπουργός τόνισε ότι μειώθηκε σημαντικά ο ΕΝΦΙΑ και μέχρι το 2023 θα έχει καταργηθεί για όλους η εισφορά αλληλεγγύης.

Για τις επιχειρήσεις, από την άλλη, έκλεισε το παράθυρο για νέο κούρεμα στην Eπιστρεπτέα Προκαταβολή. «Θα πρέπει να έχουμε στην άκρη κάποιους πόρους για δυσμενή σενάρια», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τα έσοδα του Φεβρουαρίου ήταν αρκετά αυξημένα.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr