Στάσιμες οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας – Επιμένει ο Ζελένσκι για συνάντηση με Πούτιν

0
125
στάσιμες-οι-διαπραγματεύσεις-ρωσίας

Στάσιμες έμειναν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία ενώ βρισκόμαστε στην 24η ημέρα των μαχών, με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, εγκλωβισμένους αμάχους και πάνω από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένους.

Οι αποκλίσεις που καταγράφονται ανάμεσα στις διαπραγματευτικές ομάδες Ρωσίας και Ουκρανίας, δεν φαίνεται να καλύπτονται σύντομα, παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι δήλωσε χθες ότι βρίσκονται «στα μισά του δρόμου» για να συμφωνήσουν για το θέμα της αποστρατικοποίησης της Ουκρανίας και οι απόψεις τους ευθυγραμμίζονται περισσότερο για την ουδετερότητα της Ουκρανίας και την εγκατάλειψη της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε τη νύχτα, απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ήρθε η ώρα να συναντηθούν οι δυο τους και να κάνουν ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες. «Είναι καιρός να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα και η δικαιοσύνη για την Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι, προειδοποιώντας τη Ρωσία ότι εάν συνεχιστεί ο πόλεμος θα χρειαστεί ολόκληρες γενιές για να συνέλθει από τις απώλειες που υφίσταται.

Ο Πούτιν όχι μόνο δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανταποκριθεί αυτή την ώρα σε μία τέτοια πρόσκληση, αλλά σε συνομιλίες του με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Όλαφ Σολτς υποστήριξε ότι οι «Ουκρανοί εθνικιστές» διαπράττουν εγκλήματα πολέμου.

Η προσπάθεια της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία συνεχίζεται, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να προειδοποιεί την Παρασκευή τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπινγκ ότι εάν το Πεκίνο συνδράμει τη Μόσχα θα υποστεί βαριές κυρώσεις. Ο κινέζος ηγέτης σημείωσε ότι ο πόλεμος δεν συμφέρει κανένα και κάλεσε τις ΗΠΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επίτευξη της ειρήνης.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr