ΣτΕ: Τους επόμενους μήνες η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα self test

0
169
στε-τους-επόμενους-μήνες-η-απόφαση-για

ΣτΕ: Τους επόμενους μήνες η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα self test

Ειδήσεις: Oλοκληρώθηκε η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας των αιτήσεων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΜΑΚ με τις οποίες αντιτάσσονται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-test) για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν τον εμβολιασμό και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-test) για τον κορωνοϊό, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι συνήγοροι των Σωματείων επικαλέστηκαν την παραβίαση συγκεκριμένων συνταγματικών διατάξεων με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των δημοσίων νοσοκομείων να επικεντρώνονται στο γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι τίθενται εκτός υπηρεσίας για απροσδιόριστο χρόνο, στερούμενη τους μισθούς τους, την ασφάλεια και χάνοντας μέρος των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Όπως τόνισαν η άμεση αποπομπή τους από την εργασία τους, χωρίς να τους παρέχεται έστω ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, ισοδυναμεί με παραβίαση του Συντάγματος που προστατεύει το δικαίωμα στην εργασία και καθιερώνει την ισότητα των πολιτών και το δικαίωμα της προηγούμενης ακροάσεως.

Κατά την ανάπτυξη των επιχειρημάτων τους μάλιστα υποστήριξαν ότι ασκήθηκε ψυχολογική βία προκειμένου να εμβολιαστούν και ότι η Πολιτεία δεν αναφέρει τον αριθμό των θανάτων από covid – 19, των ατόμων τα οποία έχουν εμβολιαστεί.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του ελληνικού δημοσίου προέταξαν την προστασία της δημόσια υγεία επικαλούμενοι και τη νομολογία του του ΣτΕ.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr