Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έρχονται μόνιμες βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα

0
148
στέιτ-ντιπάρτμεντ-έρχονται-μόνιμες-β

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έρχονται μόνιμες βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ειδήσεις: Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επεκτείνει επ’ αόριστον την επέκταση της συμφωνίας για τις βάσεις με τις ΗΠΑ αποκάλυψε η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγκεκριμένα, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, δεν… ξεχνά να κάνε αναφορά στις ανοιχτές διαβουλεύσεις για την πιθανή αναβάθμιση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

«Μια νέα επικαιροποίηση θα συμπεριλαμβάνει την επ’ αόριστον χρονική επέκταση της συμφωνίας» («potential updates to the MDCA including extending agreement indefinitely from its current annual duration», η ακριβής διατύπωση), αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημείο της ανακοίνωσής του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πάντως, από την πλευρά της Αθήνας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», τονίζεται ότι Ελλάδα και ΗΠΑ συζητούν πάντα με βάση την πενταετή ανανέωση της συμφωνίας.

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητούνται είναι και η αύξηση του αριθμού των τοποθεσιών, όπου θα είναι παρούσες οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, με σειρά από περιοχές της ελληνικής επικράτειας, στην βόρεια και βορειοανατολική Ελλάδα, αν βρίσκονται στο τραπέζι.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr