Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης: Πήρε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη

0
95

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε λίγο πριν τις 10 ο ηθοποιός-σκηνοθέτης που συνελήφθη χθες το βράδυ στην ΓΑΔΑ, όπου μετέβη αυτοβούλως, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Ο καλλιτέχνης, μέσω δήλωσης του συνηγόρου του Νίκου Γεωργουλέα, δηλώνει αρχικά πως αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται: «O κ. Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης πέρασε το κατώφλι της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας η οποία συμφώνησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αποχώρησε λίγο μετά τις 10:30 χωρίς να κάνει δηλώσεις και επιστρέφει στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα θα πρέπει εντός πενθημέρου από την έκδοση, να έχει απολογηθεί και να έχει αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. Έτσι, μετά την απολογία του, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον καλλιτέχνη αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη χθες, μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, αφορά δύο πράξεις βιασμού. Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής, με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία.

Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου –κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης– μαθητή. Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πιο πρόσφατο χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αρχές του μήνα. Σε αυτήν την περίπτωση η μήνυση αφορούσε μη ενεργή πράξη ωστόσο , όπως συνέβη και με την υπόθεση Μπεκατώρου, από αυτήν προήλθε μαρτυρική κατάθεση για ενεργή υπόθεση βιασμού.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκηνοθέτη-ηθοποιού δρομολογήθηκαν ουσιαστικά από την Παρασκευή που κατατέθηκε η δεύτερη μήνυση. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έλαβαν μαρτυρικές καταθέσεις από πρόσωπα που φαίνεται να έδωσαν ισχυρά στοιχεία για την ποινική αποτύπωση των πράξεων που πλέον αποδίδονται στον καλλιτέχνη, με ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάθεση γυναίκας που φέρεται να γνώριζε πολύ καλά κάποια γεγονότα.

Οι ποινές που αντιμετωπίζει

Για τις ποινές τις οποίες αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης, εφόσον κριθεί ένοχος για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, μίλησε χθες το βράδυ στο MEGA ο ποινικολόγος, Γιάννης Βλάχος.

Όπως είπε, ο βιασμός κατά συρροή είναι κακούργημα και η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη για κάθε πράξη.

Παράλληλα, όπως είπε, στο πλαίσιο της κακουργηματικής πράξης κυμαίνεται από 5 έως 10 χρόνια φυλάκιση.

Τέλος, ο ίδιος είπε πως αυτή τη στιγμή στοιχειοθετούνται κι άλλα αδικήματα, τα οποία μπορεί να ανεβάσουν την τελική ποινή φυλάκισης, εφόσον πάντα κριθεί ένοχος από τη Δικαιοσύνη.

To χρονικό της σύλληψης Λιγνάδη

Υπενθυμίζεται ότι ο ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου, με την κατηγορία του «βιασμού κατά συρροή». Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο σκηνοθέτης ειδοποιήθηκε από τις Αρχές για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ όπου και συνελήφθη.

Λίγες ώρες πριν από την έκδοση του εντάλματος και συγκεκριμένα στις 15:45, ο Λιγνάδης παρουσιάστηκε, μαζί με τον δικηγόρο του στη ΓΑΔΑ, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ένταλμα και αποχώρησε, όταν τον ενημέρωσαν πως δεν υπήρχε κάτι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα το ένταλμα εκδόθηκε κι έτσι ο γνωστός σκηνοθέτης πήγε για δεύτερη φορά στη ΓΑΔΑ. Κατά την πρώτη επίσκεψη, ο Δημήτρης Λιγνάδης έδωσε στις Αρχές το τηλέφωνό του, στο οποίο και τον κάλεσαν αφότου εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr