Στην Εθνική Πινακοθήκη ο Μητσοτάκης

0
99
στην-εθνική-πινακοθήκη-ο-μητσοτάκης

Στο ανακαινισμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης βρέθηκε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγες ημέρες πριν το επίσημο άνοιγμα της στους ξένους ηγέτες που θα βρεθούν στη χώρα μας για την 25η Μαρτίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ολοκαίνουργιο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης και ξεναγήθηκε από την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στον πλήρως αναβαθμισμένο χώρο που έχει πλέον υπερδιπλάσιο εμβαδόν σε σχέση με το παλιό κτίριο, ξεπερνώντας τα 20.700 τετραγωνικά μέτρα.

Στη μεγάλη αίθουσα της εισόδου, η οποία εμπλουτίζεται με διαδραστικές υποδομές, δεσπόζει η «Λαϊκή αγορά» του Τέτση. Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης την πτέρυγα όπου εκτίθενται έργα που σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, όπως ο πίνακας «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» του Βρυζάκη, αλλά και τις αίθουσες όπου φιλοξενούνται νεότερα έργα ελληνικής τέχνης.

Στο ανακαινισμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης βρέθηκε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρούσα και η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρία Λαμπράκη Πλάκα η οποία παρουσίασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη εμβληματικά έργα Ελλήνων ζωγράφων που παίρνουν τη θέση τους στους τοίχους της Πινακοθήκης.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «καταπληκτικό αποτέλεσμα», το οποίο «αποτυπώνει την αγάπη για ένα μουσείο το οποίο ουσιαστικά συμβολίζει την Ιστορία του νεοελληνικού κράτους» και αντανακλά τη συνένωση των επιδράσεων της Δύσης με τις τοπικές παραδόσεις.

Το έργο της ανακαίνισης της Εθνικής Πινακοθήκης ξεκίνησε το 2011, προχώρησε γρήγορα στην αρχική του φάση αλλά στη συνέχεια καθυστέρησε και τελικά ολοκληρώθηκε με γρήγορες διαδικασίες τους τελευταίους 19 μήνες.

Κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του νέου συγκροτήματος πέρυσι τον Μάιο ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει οι εργασίες να ολοκληρωθούν για την ιστορική φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Με επιτάχυνση των ρυθμών από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Υπουργό Λίνα Μενδώνη, που είχε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου, το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε.

«Θα είμαστε πάλι εδώ, με το καλό, την Τετάρτη το απόγευμα για να θαυμάσουμε το τελικό αποτέλεσμα» και η εικόνα της Πινακοθήκης να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην περιήγηση των επίσημων καλεσμένων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που θα γίνει την παραμονή της στρατιωτικής παρέλασης.

Στο ανακαινισμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης βρέθηκε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να αφήσουμε πίσω οριστικά την πανδημία για να κάνουμε και τα επίσημα εγκαίνια της Πινακοθήκης με τη λαμπρότητα που της αρμόζει», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα η τελετή θα γίνει τον Ιούνιο. «Από τη στιγμή που θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα μουσεία μας σε επισκέπτες θα είμαστε και έτοιμοι να κάνουμε τα εγκαίνια», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr