Στην τελική ευθεία το έργο αποχέτευσης στον δήμο Πεντέλης

0
110

Δήμος Πεντέλης: Ένα σημαντικό έργο υποδομής οδεύει προς την υλοποίησή του στον δήμο Πεντέλης. Πρόκειται για την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης στην Καλλιθέα, ύψους 4,37 εκατ. ευρώ…

το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και μπήκε σε διαδικασία δημοπράτησης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Αρχικά, ο δήμος Πεντέλης ήρθε σε συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ και στη συνέχεια υλοποίησε τις διανοίξεις οδών που απαιτούνται, προκειμένου να ολοκληρωθεί το δίκτυο για να ενταχθεί σε αυτό το σύνολο της περιοχής. Παράλληλα προχώρησε σε τοπογραφικές μελέτες, ώστε να βοηθήσει την ΕΥΔΑΠ να συμπεριλάβει το σύνολο του οικισμού στο έργο. Οι δύο πλευρές προχώρησαν σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, με την οποία ο δήμος εκχώρησε στην ΕΥΔΑΠ την αρμοδιότητα της κατασκευής του έργου. Τέλος, ο δήμος Πεντέλης ήρθε σε συνεννόηση και με τον γειτονικό δήμο Γέρακα-Παλλήνης, ώστε να εγκρίνει να γίνει μέσα στα διοικητικά του όρια η κατασκευή του κεντρικού αγωγού, που συνδέει την περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης.

Το έργο θα κατασκευαστεί από την ΕΥΔΑΠ και περιλαμβάνει:

– Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στη περιοχή της Καλλιθέας, μήκους 10.780,90 μ.

– Δύο αντλιοστάσια με δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς μήκους 782 μ. και 250 μ.

– Διακλαδώσεις ιδιωτικών συνδέσεων, που θα χρηματοδοτηθούν πλήρως από το έργο, χωρίς να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Ένα νέο μεγάλο έργο υποδομής, που δρομολογήσαμε σωστά και μεθοδικά από την αρχή της δημοτικής θητείας μας, δημοπρατήθηκε. Είναι μια σημαντική εξέλιξη που φέρνει πιο κοντά την υλοποίησή του», δήλωσε η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και αφού ευχαρίστησε την ΕΥΔΑΠ και τους συνεργάτες της, στη συνέχεια πρόσθεσε: «Επιλύουμε οριστικά ένα πρόβλημα που εκκρεμεί πολλά χρόνια, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο μία πάγια και αυτονόητη ανάγκη των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα δεν θα επιβαρυνθούν με τις συνδέσεις. Συνεχίζω με τους συνεργάτες μου να υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που έχει γίνει ποτέ στην πόλη. Υλοποιούμε μεγάλα έργα υποδομής, σε κάθε γειτονιά, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη».

Δ.Β.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr