Στις 10,5 μονάδες κατέγραψε την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η Marc

0
230
στις-105-μονάδες-κατέγραψε-την-διαφορά-μ
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στην Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021. Στην ατζέντα της Συνόδου που αποκτά ξεχωριστή γεωπολιτική βαρύτητα, βρίσκονται οι προκλήσεις ασφαλείας στη Μεσόγειο που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή, νέες εν δυνάμει κρίσεις, όπως η απειλή κύματος μεταναστευτικών ροών μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν αλλά και κρίσεις, των οποίων τις συνέπειες βιώνουν ήδη οι χώρες της Μεσογείου, όπως η κλιματική αλλαγή. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά διψήφια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Οι μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών (κάρτες)

Στις 10,5 μονάδες κατέγραψε την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η Marc, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από 8 έως 12 Φεβρουαρίου για λογαριασμό του ANT1. Παράλληλα, το 47% των πολιτών δηλώνει ότι το θέμα που απασχολεί περισσότερο είναι η ακρίβεια, ενώ ένας στους τέσσερις δηλώνει το ίδιο για την πανδημία.

Τι κυβέρνηση προτιμούν

Το 26,9% των πολιτών που πήραν μέρος στην έρευνα, δηλώνει ότι προτιμά μία “αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ”, ενώ το 15,7% απαντά μία “κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ”.

“Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ” προτιμά το 11,1%, ενώ το 10,8% επιλέγει “κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό ΝΔ-ΚΙΝΑΛ”. Ποσοστό 7% συγκεντρώνει η απάντηση “κυβέρνηση τεχνοκρατών με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ”, ενώ “αυτοδύναμη κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ” απαντά πως προτιμά το 2,8% των ερωτηθέντων.

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στις θετικές γνώμες των πολιτών. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 47,2% σε “θετική και μάλλον θετική” γνώμη, ενώ ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 44,2% και ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31%. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταλαμβάνει ποσοστό 27,4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης 22,7% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 18,4%.

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών

Η μεγαλύτερη ανησυχία των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις τους, είναι η ακρίβεια σε ποσοστό 47%.

Ακολουθούν η πανδημία (ποσοστό 24,2%), η εγκληματικότητα (18%), τα εθνικά θέματα (4,5%), το μεταναστευτικό ζήτημα (2,6%) και οι φυσικές καταστροφές (2,5%).

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr