Στις 26 Οκτωβρίου αποφασίζει η Κομισιόν για την πώληση της Play από τον Πάνο Γερμανό

0
71

Η ρυθμιστική Αρχή της ΕΕ για τον ανταγωνισμό θα αποφασίσει έως τις 26 Οκτωβρίου αν θα εγκρίνει την προσφορά ύψους 3,5 δισ. ευρώ της γαλλικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, Iliad, για την εξαγορά της πολωνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, Play, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κομισιόν.

Η συμφωνία αυτή θα καταστήσει την Iliad, που ανήκει στον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Χαβιέ Νιέλ, την έκτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας τη συνεχή επέκτασή της πέραν της Γαλλίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κομισιόν μπορεί είτε να εγκρίνει τη συμφωνία, με ή χωρίς παραχωρήσεις, είτε να προχωρήσει σε μία τετράμηνη έρευνα, εφόσον έχει σοβαρές ανησυχίες. Η Iliad ζήτησε χθες την έγκριση της συμφωνίας της από την ΕΕ.

Η Play είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Πολωνία με μερίδιο αγοράς 29% των χρηστών, χάρη στην επιθετική τιμολογιακή πολιτική της και μία στρατηγική παρεμφερή με αυτή της Iliad, η οποία τάραξε τη γαλλική αγορά με τις χαμηλού κόστους προσφορές της για τα κινητά πριν από σχεδόν μία δεκαετία.

Οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της Play είναι η Olympia Development συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και η ισλανδική Novator Partners οι οποίοι συγκεντρωτικά κατέχουν το 40% της εταιρείας.

Πηγή: tilegrafimanews.gr