Σύγκρουση Καλλιστώ: Χειροπέδες στον πλοίαρχο του Maersk Launceston

0
46

Σύγκρουση Καλλιστώ: Χειροπέδες στον πλοίαρχο του Maersk Launceston – Με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια.

Ειδήσεις:Να συλληφθεί ο πλοίαρχος του πλοίου Maersk Launceston, για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια έπειτα από ναυτικό ατύχημα ζήτησε ο εισαγγελέας.

Όπως γράφει το sdna.gr, πρόκειται για το ναυτικό ατύχημα, το οποίο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (27/10) στα ανοιχτά του Πειραιά, το οποίο είχε σαν συνέπεια να κοπεί στα δύο το ναρκαλιευτικό «Καλλιστώ».

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί, όταν το θηριώδες φορτηγό πλοίο Maersk Launceston πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το ναρκαλιευτικό, το οποίο σχεδόν κόπηκε στα δύο.

Το ναρκαλιευτικό του Πολεμικού Ναυτικού προσδέθηκε από ρυμουλκά, ενώ παρότι είχε χάσει μεγάλο κομμάτι της πρύμνης του και προτού κλειδωθούν τα στεγανά από τα αμπάρια ρυμουλκήθηκε στον ναύασταθμο της Σαλαμίνας.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν δύο μέλη του πληρώματος του «Καλλιστώ», τα οποία μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Αμφότεροι δεν διατρέχουν κίνδυνο για την ζωή τους, την ίδια στιγμή που ο καπετάνιος του εμπορικού πλοίου, καθώς επίσης όσοι βρίσκονταν στην γέφυρα ανακρίνονται…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού:

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Πηγή: tilegrafimanews.gr