Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: 1.700 αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό

0
157
συναγερμός-στην-ελ-ασ-1-700-αστυνομικοί-θε

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: 1.700 αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό

Ειδήσεις:  Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι τα ενεργά κρούσματα (δηλαδή αυτά του τελευταίου πενθήμερου) στην Αστυνομία είναι περισσότερα από 1.700. Ενδεικτικό είναι ότι η ΓΑΔΑ «μετρά» εκατοντάδες κρούσματα, το ίδιο και άλλες αστυνομικές διευθύνσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες νοσούν από κορονοϊό και βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα. Στελέχη νευραλγικών υπηρεσιών βρίσκονται αναγκαστικά στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και κάποια –προσωρινά- λειτουργικά προβλήματα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εκατοντάδες – αν όχι χιλιάδες- είναι και τα ύποπτα κρούσματα και για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί προχωρούν καθημερινά σε διαγνωστικά τεστ.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί εντολές στο αστυνομικό προσωπικό για τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στο κόλπους του Σώματος. Στις υπηρεσίες με γραφειοκρατική δουλειά θα λάβει χώρα εκ περιτροπής εργασίας, ενώ στις μάχιμες υπηρεσίες (ομάδα ΔΙ.ΑΣ., Άμεση Δράση κλπ) έχουν δοθεί εντολές προκειμένου να είναι σταθερά τα ζευγάρια των αστυνομικών που εκτελούν μαζί υπηρεσία. Και αυτό προκειμένου εάν εκδηλωθεί ένα κρούσμα να είναι πιο εύκολη η απομόνωση των αστυνομικών που εκτέθηκαν στον ιό.

Το θετικό πάντως είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. που νόσησαν τα τελευταία 24ωρα δεν έχει εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr