Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ! Σε εξέλιξη επιχειρήση για κύκλωμα με ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες

0
128

ΕΛ.ΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη σε Ζευγολατιό και Ζεφύρι για κύκλωμα που διέπραττε ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η επιχείρηση για τις απάτες στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  το κύκλωμα αποτελούνταν από Ρομά, οι οποίοι είχαν στήσει τηλεφωνικό κέντρο σε καταυλισμό στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Από εκεί έπαιρναν τηλέφωνα (μέσω burning phones) κόσμο και προωθούσαν… ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Κινητά, επιχειρηματικά πλάνα, άλλα προϊόντα κτλ.

Κάθε φορά εμφανιζόταν ένας «επιχειρηματίας» ή ένας πωλητής κάποιας «ευκαιρίας» προκειμένου να ξεγελάσει τον ανυποψίαστο πολίτη.

Ιδιαίτερη «δράση» είχαν με ανθρώπους που ήταν άσχημα οικονομικά, τάζοντάς τους χρήματα τα οποία θα έβγαζαν από… τις επενδύσεις τους.

Σε πολλές περιπτώσεις τους εξωθούσαν να βγάλουν κάρτα σε τράπεζα προκειμένου να τους πληρώνουν, με «υπόσχεση» φυσικά ότι θα τα πάρουν όλα πίσω στο πολλαπλάσιο όταν… θα αποδώσει το επιχειρηματικό πλάνο.

Για να μην χτυπά «κόκκινο» όμως στα συστήματα των τραπεζών, σήκωναν μέχρι 500 ευρώ.

Τις απάτες τους όμως τις προωθούσαν και μέσω fb και instagram.

Η δράση τους ήταν τέτοια που μέχρι στιγμής θεωρείται πως διέπραξαν πάνω από 200 απάτες, ενώ έβγαλαν πάνω από 2 εκατ. ευρώ!

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 6 συλλήψεις.

newsit.gr/ Μαρίνος Αλειφέρης

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr