ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΑΤ, ΔΕΗ- ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ

0
42

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΑΤ, ΔΕΗ- ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) – Αναλυτικές πληροφορίες!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Κατά συνέπεια, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

Συγκεκριμένα:

 • Ο  ΟΑΕΕ(oaee.grθα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
 • Ο  ΟΓΑ(oga.grθα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
 • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
 • Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
 • Το  ΙΚΑ(ika.grθα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
 • Το  Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
 • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
 • Το ΝΑΤ(nat.grκαι ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
 • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
 • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
 • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΑΤ, ΔΕΗ- ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ – Αγροτικά νέα!

Στα 236 εκατ. ευρώ που µεταφέρθηκαν από τον πυλώνα των άµεσων ενισχύσεων στο ΠΑΑ, οφείλονται τα µειωµένα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης, υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά αλλαγές στην τροποποίηση του φακέλου της ΚΑΠ.

236 εκατ. ευρώ είναι ουσιαστικά ένα ποσοστό ύψους 10% του φακέλου των άµεσων και µεταφέρθηκαν στο ΠΑΑ για την πληρωµή της εξισωτικής αποζηµίωσης, ενώ την περασµένη προγραµµατική περίοδο το ποσοστό µεταφοράς ήταν 5% για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Εφόσον προχωρήσει η οποιαδήποτε αλλαγή στην τροποποίηση της ΚΑΠ, µπορεί µεν να αυξηθεί η βασική, ωστόσο θα «φαγωθούν» κονδύλια από τα προγράµµατα του ΠΑΑ, καθώς η εξισωτική αποζηµίωση είναι δεδοµένη ανά έτος και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Η µεταφορά 10% των πόρων από τις άµεσες στο ΠΑΑ ήταν κάτι που είχαν προτείνει οι σύµβουλοι του στρατηγικού σχεδίου ώστε να αποκτήσουν τα διαρθρωτικά προγράµµατα τη βαρύτητα που χρειάζεται και να αυξηθούν τα κονδύλια σε µέτρα όπως τα Σχέδια Βελτίωσης, οι Νέοι Αγρότες κ.λπ.

Η µεταφορά των πόρων ξανά στον φάκελο των άµεσων ενισχύσεων , σημειώνει το Agronews.gr, δεν σηµαίνει αυτόµατα και αύξηση της βασικής κατά το ίδιο ποσό, καθώς η χώρα µας θα πρέπει να τηρεί την αναλογία 25% των πόρων σε eco-schemes και 10% σε αναδιανεµητική. Οπότε έστω ότι µεταφέρεται στο σύνολό του το ποσό των 236 εκατ. ευρώ, η αύξηση της βασικής θα είναι ίση µε 157 εκατ. ευρώ (σύνολο δηλαδή βασικής 987 εκατ. ευρώ), ενώ ο προϋπολογισµός των eco-schemes θα αυξηθεί στα 484 εκατ. ευρώ (από 424 εκατ.) και της αναδιανεµητικής στα 193 εκατ. ευρώ (από 174 εκατ. ευρώ).

4-5_01

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-Πώς επηρεάζεται η µέση µοναδιαία αξία δικαιωµάτων

Τα 987 εκατ. ευρώ µε βάση τα δεδοµένα του στρατηγικού σχεδίου αντιστοιχούν σε µέση µοναδιαία αξία δικαιωµάτων ίση µε 24,6 ευρώ το στρέµµα στις αροτραίες, 31 ευρώ στις δενδρώδεις και 20 ευρώ στα βοσκοτόπια αυξηµένες σε σχέση µε τα αντίστοιχα ποσά των 21,5, 27 και 17,6 ευρώ το στρέµµα αντίστοιχα.

Βέβαια το σενάριο να µεταφερθεί πίσω εξολοκλήρου το ποσό στη βασική ενίσχυση είναι ένα πρόβληµα µε πολλές µεταβλητές, καθώς θα πρέπει να βρεθούν τα χρήµατα µέσω ΠΑΑ για την πληρωµή της εξισωτικής (ίσως να χρειαστεί να υπάρξει και εθνική συµµετοχή) ενώ υπάρχει και το θέµα των περιβαλλοντικών δεικτών και δεικτών αποτελεσµάτων που καθιστούν την οποιοδήποτε τροποποίηση του στρατηγικού σχεδίου δύσκολη. Σηµειώνεται πως η τελική µέση αξία των δικαιωµάτων θα προκύψει µόλις υπολογιστούν επ’ ακριβώς τα ενεργοποιηµένα δικαιώµατα το 2023 ανά αγρονοµική περιφέρεια.

Σύµφωνα µε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Κελέτση ενεργοποιήθηκαν φέτος συνολικά 3.835.821 δικαιώµατα, νούµερο το οποίο βρίσκεται κοντά σε αυτό που έχει υπολογιστεί στο στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ.

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ!

ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ-86.682 ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ …ΕΛΕΕΙΝΟ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΝΕΑ ONLINE: ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ, ΑΜΕΑ, ΙΚΑ!


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr