ΣΥΡΙΖΑ: «Για τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν λεφτόδεντρα μόνο για τους φίλους του και τα γαλάζια golden boys»

0
330
συριζα-για-τον-κ-μητσοτάκη-υπάρχουν-λ

«Πανικόβλητος από την ραγδαία φθορά της κυβέρνησής του και την οργή των πολιτών που δοκιμάζονται από την ακρίβεια ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει και πάλι στη γνωστή συνταγή Μαυρογιαλούρου της Δεξιάς», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Ψεύδη και θολές και αδιευκρίνιστες υποσχέσεις για ελαφρύνσεις κάποια στιγμή στο μέλλον. Κουβέντα για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση του. Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «το μόνο που έκανε και πάλι ήταν να προσβάλει τους πολίτες λέγοντας πως λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν».

Ωστόσο, σχολιάζει, «το μόνο λεφτόδεντρο που συνεχώς ποτίζει με δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού είναι αυτό των φίλων του με το πάρτι των απευθείας αναθέσεων και του βολέματος γαλάζιων golden boys με μισθούς 8.500 ευρώ στο Δημόσιο» και «την ίδια ώρα αρνείται την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ γιατί θα ανέβει η ανεργία». «Δηλαδή για το καλό των εργαζομένων κρατά καθηλωμένο τον μισθό, αυτός που θεσμοθέτησε απλήρωτες υπερωρίες», σχολιάζει.

O ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε όμως και μια αλήθεια. Ότι το 2022 δεν είναι 2019» και σημειώνει πως «αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες όταν ανοίγουν τους λογαριασμούς ρεύματος, όταν βάζουν βενζίνη, όταν προμηθεύονται τρόφιμα».

Επιπλέον σχετικά με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη «για τους πρωθυπουργούς των μνημονίων», ο ΣΥΡΙΖΑ του «θυμίζει» ότι «πρωθυπουργός μνημονίων με υπουργό απολύσεων Μητσοτάκη, ήταν ο κ. Σαμαράς και πρωθυπουργός που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος για να δανείζεται φθηνά η χώρα και παρέδωσε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία, ο Αλέξης Τσίπρας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «η κοινωνία χρειάζεται άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, μέτρα που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr