ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για τις δηλώσεις στο «Πρώτο Θέμα»: Έκανε εμπόριο ελπίδας – Δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για πολλούς πολίτες

0
47
συριζα-σε-μητσοτάκη-για-τις-δηλώσεις-σ

Με μία ανακοίνωση στην οποία τον χαρακτηρίζει άβουλο παρατηρητή των εξελίξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στην δήλωσή του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει στην κυβέρνηση εμπόριο ελπίδας κάνοντας λόγο για «εξωπραγματικά νούμερα» αναφερόμενη σε δηλώσεις, όπως σημειώνει, του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με τις οποίες θα είχαν έρθει στην Ελλάδα 25 εκατ. εμβόλια έως το τέλος Ιουνίου.

Στην συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «ο κ. Μητσοτάκης ενοχοποιεί για μια ακόμη φορά τους πολίτες για παραλείψεις που δεν τους ανήκουν και είναι έτοιμος να τους χρεώσει το νέο του φιάσκο» ενώ αναφέρει πως για ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών δεν υπάρχουν καν διαθέσιμα εμβόλια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Πριν από λίγους μήνες ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος υποσχόταν 25 εκ εμβόλια ως το τέλος Ιουνίου. Αποδείχθηκε γρήγορα ότι επρόκειτο για εξωπραγματικά νούμερα και απλά έκανε εμπόριο ελπίδας.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να πράξουν το αυτονόητο: να εμβολιαστούν. Κι αυτό τη στιγμή που τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού, για ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών δεν υπάρχουν καν διαθέσιμα εμβόλια.

Ο κ. Μητσοτάκης ενοχοποιεί για μια ακόμη φορά τους πολίτες για παραλείψεις που δεν τους ανήκουν και είναι έτοιμος να τους χρεώσει το νέο του φιάσκο.

Αντί λοιπόν για εκκλήσεις καλό είναι εδώ και τώρα να λάβει τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς, να προχωρήσει σε συνταγογράφηση των τεστ και επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Τέλος, αντί για άβουλος παρακολουθητής της ευρωπαϊκής αποτυχίας στο ζήτημα των εμβολίων, να ενώσει τη φωνή της χώρας με τον ΠΟΥ και τις φωνές των υγειονομικών που ζητάνε άρση της πατέντας για τα εμβόλια.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr