Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πανδημία, υπό τον Κ. Μητσοτάκη

0
173
σύσκεψη-στο-μαξίμου-για-την-πανδημία-υ

Τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας και του…αποτυπώματος του νέου στελέχους “Όμικρον” της Covid-19 βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη, που εντάσσεται στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεων και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, λόγω της αυριανής μετάβασης του πρωθυπουργού στη Σόφια, δεν αποφασίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα μέτρα.

Το “παρών” έδωσαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ήδη εφαρμόζονται νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα. Ειδικότερα, όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και της εμβολιαστικής τους κατάστασης, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και για παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι παρακολουθούν καθημερινά την κατάσταση, ενώ στόχος είναι να κερδίσουμε χρόνο, μέχρι οι ειδικοί να καταλήξουν στα ζητήματα που αφορούν στη νέα μετάλλαξη, αλλά και να προχωρήσει ο εμβολιασμός των πολιτών με την τρίτη δόση του εμβολίου.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Πρέπει να καθυστερήσουμε όσο γίνεται την εμφάνιση Όμικρον. Κάθε εβδομάδα που κερδίσουμε είναι σχεδόν 500.000 πρόσθετοι εμβολιασμοί 3ης δόσης. Αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι αν κάποιος είναι θωρακισμένος και με 3 δόσεις δεν κινδυνεύει σοβαρά». Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να είναι προσεκτικοί στη διασκέδασή τους.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr