Τα ΝΕΑ του αγρότη : Βιολογικά και ενισχύσεις – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

0
42
τα-νεα-του-αγρότη-βιολογικά-και-ενισχύ

Τα ΝΕΑ του αγρότη : Βιολογικά και ενισχύσεις – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Σε κίνδυνο επιδοτήσεις. Τι συμβαίνει.

Αγροτικά νέα: Μία κίνηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr), αλλάζοντας τα δεδομένα στο χαρτογραφικό υπόβαθρο, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους, που βλέπουν την τελευταία στιγμή να μένουν εκτός επιδοτήσεων.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafima.gr

Η ενέργεια αυτή,  σύμφωνα με το neakriti.gr, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Κρήτη με αγροτικούς συνεταιρισμούς και Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων να διαμαρτύρονται έντονα στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά, με σχετική επιστολή τους.

Αναλυτικότερα, στην εν λόγω επιστολή αναφέρουν: «Ενώ το σύστημα των επιδοτήσεων κλείνει σε μόλις πέντε μέρες και το σύνολο των παραγωγών έχει σχεδόν ολοκληρώσει την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2021, ο ΟΠΕΚΕΠΕ την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, αιφνιδίως, ενσωμάτωσε νέα δεδομένα στο χαρτογραφικό υπόβαθρο, με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι επιλεξιμότητες των αγροτεμαχίων. Με λύπη μας είχαμε διαπιστώσει ότι συγκριτικά με το 2020 υπήρχε ήδη αύξηση των μην επιλέξιμων αγροτεμαχίων και μετά τον 13ο διασταυρωτικό η αύξηση ξεπέρασε το 50%, με αποτέλεσμα μια μεγάλη μερίδα των παραγωγών και των κτηνοτρόφων να απωλέσουν αδίκως ένα σημαντικό μέρος επιδότησης, αλλά και νέοι αγρότες να μην μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, που έχει προδημοσιευτεί, αλλά και στο πρόγραμμα των βιολογικών.

Για τους λόγους αυτούς, κρίνεται επιτακτική ανάγκη να προβείτε στον επανέλεγχο και την αναμόρφωση του χαρτογραφικού υπόβαθρου, καθώς θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη μια τέτοια απόφαση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ειδικά για το νησί της Κρήτης, που δραστηριοποιούμαστε, το 2020 τα μη επιλέξιμα τμήματα δηλωμένων αγροτεμαχίων εκτός ανοχής ήταν ~210.000 στρέμματα. Το 2021 πριν την ενημέρωση του υποβάθρου το αντίστοιχο νούμερο ήταν 270.000 στρέμματα, ενώ μετά από την ενημέρωση εκτινάχθηκε στα 900.000 στρέμματα, δηλαδή υπερ-τριπλασιάστηκε. Εκτιμάται ότι αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα μειώσεις στις πληρωμές βασικής και πράσινης πάνω από 6% (χωρίς να συνυπολογιστούν πιθανές ποινές).

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι δε φέρουν τα ΚΥΔ καμία ευθύνη για τη μη πληρωμή των παραγωγών κάτω από αυτές τις συνθήκες, επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Οι αγροτοκτηνοτροφικοί φορείς επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους».

Τα ΝΕΑ του αγρότη : Βιολογικά και ενισχύσεις – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Ποσά και δικαιούχοι.

Από τις 09/07/2021 έως τις 19/07/2021 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (www.opekepe.gr) πραγματοποίησε τις παρακάτω πληρωμές ύψους 12.925.974,41 €.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα ποσά και τους δικαιούχους.

Αποτελέσματα για κοινωνικό τουρισμό 2021 – ΑΣΕΠ 7Κ/2021 : Όλα τα ΝΕΑ

Τρέξτε άνοιξε η πλατφόρμα για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Δελτίο αγροτών 25/7/2021 : ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Κοινωνικός τουρισμός 2021

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr