Ταραντίλης: Δεν υπάρχει ένδειξη για σκληρό lockdown – Aξιολόγηση μέρα-μέρα

0
171

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, αν επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Ωστόσο, όπως είπε, «με βάση τα χθεσινά δεδομένα, δεν έχουμε τέτοια ένδειξη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ταραντίλης τόνισε πως «πρόκειται για δυναμικό φαινόμενο, καθημερινά μπορεί να έχουμε μεγάλη αλλαγή δεδομένων». «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τα δεδομένα αξιολογούνται μέρα-μέρα και οι αποφάσεις λαμβάνονται βδομάδα-βδομάδα».

«Δεν υπάρχει προτεραιότητα σε αυτά που θέλουμε να ανοίξουμε και να κλείσουμε. Λειτουργούμε με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής. Η Επιτροπή εισηγείται, εμείς αποφασίζουμε. Προτεραιότητά μας είναι η δημόσια υγεία, λαμβάνοντας υπόψιν και τα θέματα της οικονομίας και της εκπαίδευσης».

«Μέχρι στιγμής η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας δεν είναι μεγάλη. Οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Τώρα, δεν είμαστε στη φάση για σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα. Όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Τα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν με βάση τις ροές
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς ο Χρήστος Ταραντίλης εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει τους στόχους της για τον Ιανουάριο, αλλά αυτό που θα παίξει μεγάλο ρόλο είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων των εμβολίων. «Λειτουργούμε τα εμβολιαστικά κέντρα με βάση τις ροές. Λειτουργούμε τόσα εμβολιαστικά κέντρα με βάση όσες ροές έχουμε» διευκρίνισε.

«Να κερδίσει η ακαδημαϊκή κοινότητα την ελευθερία της»
Για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ έκανε λόγο για εμβληματικό νομοσχέδιο που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης. «Το πιο σημαντικό που θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε είναι να εγγυηθούμε σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα (πανεπιστημιακούς, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό) να κερδίσει την ελευθερία της. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία σε ένα μέρος οπού υπάρχει ο φόβος η βία, ο προπηλακισμός. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να λειτουργήσει με βάση την αποστολή της» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: tilegrafimanews.gr