Τέλος η γραφειοκρατία στις συναλλαγές με τράπεζες

0
157
τέλος-η-γραφειοκρατία-στις-συναλλαγέ

Τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, με την μείωση της γραφειοκρατίας έχει στόχο μία νέα πλατφόρμα, με την ονομασία «Know Your Customer», η οποία θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα στο gov.gr.

Η νέα πλατφόρμα θα αποτελέσει κεντρικό θέμα συζήτησης της σύσκεψης που θα έχει σήμερα στις 16:30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η νέα πλατφόρμα εντάσσεται στο πλαίσιο της «ψηφιακής» επανάστασης που επιχειρεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στόχος της πλατφόρμας «Know Your Customer» είναι μεταξύ άλλων η διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, αλλά κυρίως και η διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων.

Εάν κάποιος πολίτης το επιθυμεί δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικό να προσκομίζει στην τράπεζα που τηρεί λογαριασμό πιστοποιητικά (εκκαθαριστικό κ.λπ.), αλλά θα αποστέλλει μέσω της πλατφόρμας μόνο εκείνα τα στοιχεία που είναι αναγκαία.

Οι πολίτες πλέον θα ενημερώνουν τα στοιχεία τους στις τράπεζες και στην κινητή τηλεφωνία δίχως να απαιτείται η φυσική τους παρουσία σε κατάστημα.

Όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Η νέα υπηρεσία αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας απλοποίησης που επιχειρείται να εισαχθεί στη λειτουργία του Δημοσίου, με ενδεικτικό παράδειγμα την κατάργηση του φαξ το περασμένο διάστημα.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr