Θα πάρουν τις γκλίτσες οι ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ !! Χωρίς μία περιμένουν την ενίσχυση για ζωοτροφές – ΟΠΕΚΕΠΕ – ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, EFKA

0
255

Περιεχόμενα

Θα πάρουν τις γκλίτσες οι ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ !! Χωρίς μία περιμένουν την ενίσχυση για ζωοτροφές – ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr)- ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ(ika.gr), EFKA

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Την εξόφληση των 10 εκατ. ευρώ στους κομμένους του πρώτου πακέτου για αγορά ζωοτροφών ακόμη περιμένουν οι κτηνοτρόφοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Τα χρήματα αυτά ήταν να καταβληθούν από τις αρχές Αυγούστου αλλά υπήρξε καθυστέρηση με τους διασταυρωτικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ.

Μιλάμε για το πακέτο των 50 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης του 2% επί του τζίρου σε όσους κτηνοτρόφους έμειναν εκτός από την πρώτη πληρωμή που έγινε τον Απρίλη. Τελικά τότε είχαν πληρωθεί τα 40 εκατ. ευρώ.

Υπάρχει όμως και δεύτερο πακέτο ενίσχυσης κτηνοτρόφων από αδιάθετα κονδύλια του ΠΑΑ.

Θα πάρουν τις γκλίτσες οι ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ !! Χωρίς μία περιμένουν την ενίσχυση για ζωοτροφές - ΟΠΕΚΕΠΕ - ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, EFKA

Την πληρωμή της ενίσχυσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, θα την ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) τέλος της εβδομάδας. Η πληρωμή αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο. Το ποσό μπορεί να είναι πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου, σε εκπροσώπους των κτηνοτρόφων στη συνάντηση που είχε στην Καστοριά, η πληρωμή της ενίσχυσης δεν θα γίνει με βάση αλγόριθμο, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις ζωοτροφές που κατανάλωσαν οι μονάδες για ένα συγκεκριμένο διάστημα, καθώς και την παραγωγή που είχαν.

Άρα το σενάριο που παίζει είναι να πληρωθεί με βάση τον αριθμό ζώων – κάτι αντίστοιχο του ισπανικού μοντέλου – και με βάση τις παραδόσεις γάλακτος των κτηνοτρόφων ανά περιοχή. Μιλάμε για ενίσχυση της τάξης των 15 ευρώ ανά προβατίνα ή γίδα, 150 ευρώ ανά αγελάδα, 70 ευρώ ανά χοιρομητέρα και 6 ευρώ ανά κυψέλη.

Πάντως το δεύτερο πακέτο ενίσχυσης θα έπρεπε να έχει καταβληθεί από το καλοκαίρι γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη ρευστότητας στους κτηνοτρόφους και θα πρέπει να αγοράσουν ζωοτροφές. Πρέπει να γνωρίζει το ΥπΑΑΤ ότι αν δεν πάρουν την ζωοτροφή οι κτηνοτρόφοι από τα αλώνια και την αγοράσουν οι έμποροι και πάει στις αποθήκες όσο περνά ο καιρός θα την αγοράσουν ακριβότερα.

Θα πάρουν τις γκλίτσες οι ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ !! Χωρίς μία περιμένουν την ενίσχυση για ζωοτροφές – ΟΠΕΚΕΠΕ – ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, EFKA

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις περιμένει χιλιάδες συνταξιούχους από το 2023 εφόσον δεν έχουν προσωπική διαφορά.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις για το ποσοστό αύξησης των συντάξεων θα ληφθούν ανάλογα με την πορεία των οικονομικών μεγεθών και τα δημοσιονομικά περιθώρια και με βάση το ΑΕΠ και τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή, όπως προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο όποια και αν είναι η αύξηση που θα αποφασιστεί δεν θα τη λάβουν όλοι.

Όπως υπολογίζουν οι ειδικοί στην ασφάλιση, περίπου 850.000 συνταξιούχοι δεν δικαιούνται αυξήσεις, καθώς διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά, η οποία προέκυψε μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Δηλαδή, λαμβάνουν υψηλότερο ποσό σύνταξης από αυτήν που θα έπαιρναν, αν η σύνταξή τους υπολογιζόταν με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Αυτό σημαίνει ότι αυξήσεις θα πάρουν δύο στους τρεις, περίπου 1,2 εκατ. συνταξιούχοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν στην κατηγορία των νέων συνταξιούχων. Παράλληλα, περίπου 300.000 συνταξιούχοι θα δουν ελάχιστη αύξηση.

Επίσης οι παλαιοί συνταξιούχοι που έχουν θετική προσωπική διαφορά μεγαλύτερη των 50 ευρώ δεν θα δουν καμία καθαρή αύξηση το 2023. Η κατηγορία αυτή που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό συνταξιούχων, στην πλειονότητά τους με συντάξεις που υπολείπονται των 700 ευρώ, δεν θα δει καμία αύξηση από 1-1-2023 και ενδεχομένως και για τα επόμενα, άγνωστο πόσα, χρόνια.

Η λεγόμενη προσωπική διαφορά θα μειώνεται λογιστικά ισόποσα με τις ετήσιες αυξήσεις έως ότου μηδενιστεί για να ανοίξει ο δρόμος των αυξήσεων με ζεστό χρήμα στην τσέπη και για τους εν λόγω συνταξιούχους.

Για παράδειγμα, στο ενημερωτικό σημείωμα συνταξιούχου με σύνταξη 1.000 ευρώ εμφανίζεται ως προσωπική διαφορά, το ποσό των 90 ευρώ. Αν αποφασιστούν το 2023 αυξήσεις 4,5% δηλαδή 65 ευρώ το μήνα, η προσωπική του διαφορά του εν λόγω συνταξιούχου θα μειωθεί στα 25 ευρώ. Όταν μηδενιστεί η προσωπική διαφορά, τότε θα περιμένει να δει και καθαρή αύξηση στη σύνταξη.

Θα πάρουν τις γκλίτσες οι ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ !! Χωρίς μία περιμένουν την ενίσχυση για ζωοτροφές - ΟΠΕΚΕΠΕ - ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, EFKA

Παραδείγματα

Θα δουν αυξήσεις 1 – 1,5 εκατ. με μηδενική ή αρνητική προσωπική διαφορά

Σύνταξη 1.140€
Αρνητική προσωπική διαφορά: 113€
Συντελεστής αύξησης από 2023: 6,5%
Αύξηση 74€
Δόση προσωπικής διαφοράς 2023: 22€
Νέα σύνταξη από 1/1/2023: 1.236 ευρώ

– Δεν θα δουν αυξήσεις

850.000 με θετική προσωπική διαφορά

Σύνταξη 1.051€
Θετική προσωπική διαφορά: 213€
Συντελεστής αύξησης 4,5%
Αύξηση 68,3€
Νέα σύνταξη: 1.051€
Νέα προσωπική διαφορά: 144€.

Ειδικότερα, ο νόμος 4670/2020 (νόμος Βρούτση), προβλέπει τα εξής: «Το συνολικό ποσό της σύνταξης αυξάνεται από την 1-1-2023 κατ’ έτος, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με βάση συντελεστή που προκύπτει από το άθροισμα του ετήσιου ποσοστού μεταβολής του ΑΕΠ συν το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους, διαιρούμενου διά του δύο και δεν υπερβαίνει το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή».

Οι τωρινές εκτιμήσεις με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν προδιαγράφουν αύξηση των συντάξεων σε ένα ποσοστό της τάξης του 6,5 % με 7 %. Το τελικό ποσοστό όμως θα εξαρτηθεί από την πορεία του πληθωρισμού και την τελική διαμόρφωση του ποσοστού στις 31/12/2022. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, η ανησυχητική αύξηση του πληθωρισμού αποβαίνει προς όφελος των συνταξιούχων, διότι θα μεγαλώσει την αύξηση της σύνταξης.

www.gov.gr : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για VOUCHER 1000 ευρώ – ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΟ, ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΕΦΚΑ

Ένα … χαρμόσυνο ΝΕΟ για το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ : Τέλη Οκτωβρίου ΠΛΗΡΩΜΗ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ

Αναστατώθηκε ο κάμπος ! Επείγουσα εγκύκλιος ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι θα ελέγχει που δηλώνεται στον ΟΣΔΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ OGA, EFKA, ΑΜΕΑ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr