“Θα ξαναπνίξουμε τους Έλληνες στη θάλασσα” – Ρίχνει λάδι στην φωτιά ο σύμβουλος του Σουλτάνου

0
38
θα-ξαναπνίξουμε-τους-έλληνες-στη-θάλ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: “Θα ξαναπνίξουμε τους Έλληνες στη θάλασσα” – Ρίχνει λάδι στην φωτιά ο σύμβουλος του Σουλτάνου

Ειδήσεις: Την απειλή ότι θα «πνίξουν» και πάλι τους Έλληνες, όπως το 1922 στη Σμύρνη, επανέλαβε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μεσούτ Χακί Τζασίν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το itilegrafima.gr

Μιλώντας στο CNN Turk ο Τζασίν και αναφερόμενος στις στρατιωτικές και γεωπολιτικές συμμαχίες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έναντι του τουρκικού επεκτατισμού δήλωσε προκλητικά πως «η Τουρκία είναι πλήρως έτοιμη και περιμένει στα χαρακώματα. Είμαστε υπομονετικοί και δεν κοιμόμαστε». Παράλληλα επιτέθηκε και κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συνεργασία που αναπτύσσουν με τη χώρα μας μπλέκοντας μέσα στο μυαλό του τον Κεμάλ Ατατούρκ, τη Σμύρνη και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Είμαστε υπομονετικοί, όπως ακριβώς υπομονετικός ήταν και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και στο τέλος έδωσε την εντολή για πυρ κατά των Ελλήνων στις 26 Αυγούστου 1922. “Αλλάχ Αλλάχ” και οι Έλληνες ξαφνικά βρήκαν τον εαυτό τους να έχουν απωθηθεί πίσω, μέχρι τη Σμύρνη. Όλοι τους πνίγηκαν στη θάλασσα. Δεν πρέπει να το ξεχνάνε αυτό. Οι Έλληνες το αποκαλούν αυτό ως την καταστροφή του αιώνα. Δεν μπορείς να με νικήσεις ξανά. Γιατί έρχεσαι κατά πάνω μου με αμερικάνικη υποκίνηση; Αν δεν έμαθες από την ιστορία θα σου διδάξουμε ξανά» είπε μεταξύ άλλων σύμφωνα με το απόσπασμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Επίσης ο σύμβουλος του Ερντογάν χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό «κεφάλα», αναφέροντας πως κατά τη δικτατορία του 1967 ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό, μέσω Τουρκίας. «Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Εγώ αποκαλώ τον Μητσοτάκη ως Μήτσο κεφάλα. Εσένα τον πατέρα σου, Τούρκος τον έσωσε» σχολίασε προκλητικά.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr