Θεμιστοκλέους: «Αρχές Μαΐου θα ξέρουμε πότε η ηλικιακή ομάδα 40-44 θα έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια»

0
137
θεμιστοκλέους-αρχές-μαΐου-θα-ξέρουμ

Για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και για το άνοιγμα της πλατφόρμας και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Θα γνωρίζουμε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών», είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.

Ακόμα, διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Η πλατφόρμα για τους 45 – 49 ετών ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο και όπως είπε αυτή η ηλικιακή ομάδα θα έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

«Οι 45-49 θα ανοίξει ο εμβολιασμός για όλα τα εμβόλια το Μεγάλο Σάββατο. Η 40-44 είναι η επόμενη ηλικιακή ομάδα. Αυτό θα το ξέρουμε στις αρχές Μαΐου, πότε θα είναι το άνοιγμα. Εξαρτάται και από τις προηγούμενες συμμετοχές αλλά και τις παραδόσεις των εμβολίων», ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σχετικά με τους πολίτες 30-39 ετών, είπε ότι έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς.

«Πρόκειται για σημαντικό αριθμό, ο οποίος θα ανέβει», επεσήμανε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr