Θεοδωρικάκος: «Ισχυρή προτεραιότητα για το 2022 η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια»

0
160
θεοδωρικάκος-ισχυρή-προτεραιότητα

Στην ασφάλεια στα Πανεπιστήμια και στην επέμβαση της Αστυνομίας για την εκκένωση της πολυετούς κατάληψης στο Βιολογικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι οι άνδρες της ΕΚΑΜ έδρασαν πάρα πολύ αποτελεσματικά για την εκκένωση της κατάληψης, επεσήμανε ότι «το 2022 η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα» και έκανε γνωστό ότι αύριο θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του ΑΠΘ, προκειμένου να συζητήσουν θέματα ασφάλειας του Πανεπιστημίου.

«Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι μόρφωσης και ελευθερίας και γι’ αυτό πρέπει να είναι χώροι ασφαλείς για φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Και γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτραπούν τέτοιου είδους καταστάσεις ούτε στο ΑΠΘ, ούτε πουθενά», ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Θέλω να τονίσω ότι το 2022 η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα. Δεν μπορεί οι οικογένειες να ξοδεύουν μια περιουσία για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο να μην λειτουργεί κανονικά γιατί κάποιοι έχουν κάποιες ακραίες και περιθωριακές συμπεριφορές», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της εγκληματικότητας, όπου υπογράμμισε ότι υπάρχει σημαντική μείωση, αλλά και για τις παραβάσεις των μέτρων covid που βεβαίωσε η Αστυνομία στους αλλοδαπούς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου χωρίς να φορούν μάσκες, κάτι που έγινε και θέμα συζήτησης, καθώς απέρριψε το αίτημα των εκπροσώπων της πακιστανικής κοινότητας να σβήσει τα πρόστιμα.

Ο υπουργός είπε ότι η Αστυνομία είχε τρεις επιλογές. Η πρώτη να μην κάνει τίποτα το οποίο δεν θα ήταν αποδεκτό σε καμία περίπτωση, η δεύτερη να επιβάλει πρόστιμα -όπως και έκανε και η συγκέντρωση διαλύθηκε- σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και τρίτον να διαταχθεί η βίαιη απομάκρυνση των συγκεντρωθέντων ατόμων.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr