Θεσσαλονίκη: Γιατί οι φαρμακοποιοί σταμάτησαν την διάθεσή των self test

0
31
θεσσαλονίκη-γιατί-οι-φαρμακοποιοί-στ

Θεσσαλονίκη: Γιατί οι φαρμακοποιοί σταμάτησαν την διάθεσή των self test

Ειδήσεις:  Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξουν άλλα κανάλια διανομής των self test (π.χ, σούπερ μάρκετ) και ότι αυτά θα συνεχίσουν να διανέμονται από τα φαρμακεία, κάτι που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι φαρμακοποιοί της χώρας παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται, θα συνεχιστεί η αναστολή παροχής στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης των test.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το itilegrafima.gr

Αυτό υπογράμμισε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, στρεφόμενος κατά των δηλώσεων του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου για διανομή των self test και από άλλα κανάλια. Σημειώνεται ότι με βάση ομόφωνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης η αναστολή διανομής των test στους πολίτες ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου.

Ευγενίδης για self test: Να πάρει ξεκάθαρη θέση η πολιτεία

«Παρά την ξεκάθαρη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι τα self test είναι ιατροτεχνολογικό υλικό και παρά την τοποθέτηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ότι αυτά θα πρέπει να διατίθενται από τα φαρμακεία, ήρθαν οι πριν από λίγες μέρες δηλώσεις του κ. Σκέρτσου για διάθεσή τους και με άλλον τρόπο. Οι ίδιες δηλώσεις έγιναν και για δεύτερη φορά από τον κ. Σκέρτσο.

Αυτό συμβαίνει, μετά από 2,5 μήνες διάθεσης από εμάς των self test και ενώ έχουμε χορηγήσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια test στους Θεσσαλονικείς. Από σήμερα, 9 Ιουνίου, προχωρήσαμε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου μας σε προσωρινή αναστολή διανομής των self test στους πολίτες. Αυτό θα ισχύσει, μέχρι να υπάρξει ξεκάθαρη θέση από την Πολιτεία ότι δε θα υπάρξουν άλλα κανάλια διανομής των self test», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Ευγενίδης.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι, μόλις η κυβέρνηση το ξεκαθαρίσει αυτό, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν από το επόμενο λεπτό να χορηγούν πάλι στους πολίτες τα self test, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν.

«Η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί τους πολίτες. Δεν είναι δυνατό να μας χρησιμοποιούν μόνο γι’ αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε αξιοπρέπεια», σημειώνει με νόημα ο κ. Ευγενίδης.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr