Θεσσαλονίκη: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε Διεθνές Φεστιβάλ Oινογευσίας στην Ιταλία

0
120
θεσσαλονίκη-η-περιφέρεια-κεντρικής-μ

Θεσσαλονίκη: Στο Διεθνές Φεστιβάλ Oινογευσίας που πραγματοποιήθηκε στη Ματέρα της Ιταλίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως 7 Μαρτίου, συμμετείχαν κυρίως οινοποιεία της Ιταλίας, αλλά και της Σερβίας και της Ελλάδας, ενώ η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα.

Εκπρόσωποι της Περιφέρειας παρουσίασαν τον πλούτο των οινικών γεύσεων της περιοχής, ενώ προβλήθηκαν και οι ιδιαίτεροι πολιτιστικοί δεσμοί που έχει η Κ. Μακεδονία με την Κάτω Ιταλία, τη Μεγάλη Ελλάδα, όπου και διεξήχθη το Φεστιβάλ. Επίσης παρουσιάστηκαν και προβλήθηκαν τουριστικά τα οινοποιεία και τα εξαιρετικά κρασιά της Κ. Μακεδονίας, έγινε οινογευσία από ειδικούς σομελιέ και σεφ, αλλά και από το κοινό, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και η περιοχή ως τουριστικός προορισμός σε τοπικούς δημοσιογράφους.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στοχευμένα σε ένα εξειδικευμένο Φεστιβάλ στη Ματέρα της Ιταλίας, προβάλλοντας μία εναλλακτική μορφή τουρισμού, όπως είναι ο οινοτουρισμός, που προσφέρει μεγάλη ποικιλία οίνων, επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, καθώς και βιωματικές εμπειρίες στους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης με τις επαφές της ελληνικής αποστολής με τους τοπικούς φορείς, δημιουργήθηκαν οι πρώτες βάσεις για μια μελλοντική συνεργασία με μία περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Στο περιθώριο του Φεστιβάλ, η ελληνική αποστολή συμμετείχε σε συναντήσεις που διοργάνωσε το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο με τον Δήμο, το Επιμελητήριο και την Επαρχία της Ματέρα, την Περιφέρεια της Basilicata, καθώς και το ελληνικό προξενείο της περιοχής.

Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και οι Δήμοι Κατερίνης, Βέροιας και Παιονίας.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr