Θεσσαλονίκη: Η «Τέταρτη Διάσταση» του Γιάννη Ρίτσου από το ΚΘΒΕ

0
130
θεσσαλονίκη-η-τέταρτη-διάσταση-του

Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα διαδικτυακά κάνει η παράσταση «Τέταρτη Διάσταση» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία της Πολυξένης Σπυροπούλου, την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021.

«Η Τέταρτη διάσταση του Ρίτσου είναι ο ενδιάμεσος χώρος, το Ανάμεσα, εκεί όπου όλα μετουσιώνονται, όλα μεταμορφώνονται, όλα είναι πιθανά, όλα συνδέονται και γίνονται αληθινά. Οι ήρωες του Ρίτσου ακουμπούν στον αντιήρωα και ξεκινούν έναν χορό που παίζει με τα δίπολα, ρευστοποιώντας τα όριά τους», σημειώνει η Πολυξένη Σπυροπούλου, η οποία εκτός από τη σκηνοθεσία υπογράφει τη δραματουργική επεξεργασία και την κίνηση.

Ο Στέλιος Ντάρας υπογράφει την πρωτότυπη μουσική, την ενορχήστρωση και την εκτέλεση και ο Στέλιος Τζολόπουλος του φωτισμούς. Την εικαστική επιμέλεια έχει κάνει η Μαρία Ξινοπούλου και τη μυθολογική έρευνα ο Μάριος Μεβουλιώτης. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Ιορδάνης Αϊβάζογλου και την οργάνωση παραγωγής έχει η Εύα Κουμανδράκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέργιος Τζαφέρης (Αγαμέμνων), Δημήτρης Καρτόκης (Ορέστης), Αίγλη Κατσίκη (Ιφιγένεια), Μάρα Τσικάρα (Χρυσόθεμις), Πολυξένη Σπυροπούλου (Περσεφόνη), ‘Αννα Κυριακίδου (Ισμήνη), Ιορδάνης Αϊβάζογλου (Αίας), Μάριος Μεβουλιώτης (Νεοπτόλεμος), Μελίνα Αποστολίδου (Ελένη) και Ρούλα Παντελίδου (Φαίδρα).

Η παράσταση θα προβληθεί δωρεάν από την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 4μμ έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 13 Μαΐου 2021 από το κανάλι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο vimeo: https://vimeo.com/showcase/free και από την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού www.ntng.gr.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr