Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν περίπου 22.000 απομιμητικά είδη ένδυσης-Τέσσερις συλλήψεις

0
131
θεσσαλονίκη-κατασχέθηκαν-περίπου-22-000-α

Θεσσαλονίκη: Περίπου 22.000 απομιμητικά είδη ένδυσης, γνωστών εταιριών που προορίζονταν για πώληση, κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και την Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Μακεδονίας, σε κατάστημα-αποθηκευτικό χώρο, στη Θεσσαλονίκη.

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας των εταιρειών υπερβαίνει τις 563.780 ευρώ. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ημεδαπός, διαχειριστής του χώρου και ακόμη τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, ενώ επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Ο διαχειριστής του χώρου απασχολούσε αλλοδαπό εργαζόμενο, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων που να νομιμοποιούν την παραμονή του στη χώρα μας. Σε βάρος του σχηματίστηκε, επιπλέον, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στη ρύθμιση θεμάτων εθνικού συστήματος υγείας και στον κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr