Θεσσαλονίκη: Νέα κατάληψη σε χώρο του ΑΠΘ

0
121

Λίγες ώρες μετά την εκκένωση χώρου του ΑΠΘ, που άγνωστοι είχαν καταλάβει ως απάντηση στην εκκένωση κατάληψης στο «Βιολογικό», άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε νέα κατάληψη, την τρίτη κατά σειρά, αυτή τη φορά στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Grtimes, περίπου 40 άτομα έχουν εισβάλει στη Κοσμητεία του ΑΠΘ και δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες από την κατάληψη στο εργαστήριο Φαρμακολογίας.

Η ομάδα που πραγματοποίησε τη νέα κατάληψη στο ΑΠΘ σε κάλεσμά της αναφέρει: «Τα ξημερώματα της Τετάρτης 12/1 πριν τις 6:00 διμοιρία των ΜΑΤ και κουκουλωμενοι ασφαλιτες εισβάλουν στο campus και εκκενώνουν το νέο στέκι πίσω από το Χημικό που τελούσε υπό κατάληψη από τη Δευτέρα 10/1 ως κομμάτι της υπεράσπισης του στεκιού στο Βιολογικό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έσπασαν τζάμια και χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης απέναντι στον κόσμο που υπερασπιζόταν την κατάληψη. Μετά την σύλληψη των συντρόφων προχώρησαν σε βανδαλισμό του χώρου ανοίγοντας ακόμα και τρύπες σε τοίχους.

Ως αντανακλαστική απάντηση στο κατασταλτικό μένος του κράτους καταλάβαμε από νωρίς το πρωί την Κοσμητεία της ΣΘΕ (Ανάμεσα από τα κτίρια Βιολογικού και Γεωπονίας) και καλούμε συγκέντρωση στήριξης μπροστά από το κτίριο».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr