Θεσσαλονίκη: Στο… μάτι διαρρηκτών πολυκατοικία – Άνοιξαν δύο διαμερίσματα παραμονή Χριστουγέννων

0
289
θεσσαλονίκη-στο-μάτι-διαρρηκτών-πολ

Θεσσαλονίκη: Στο… μάτι διαρρηκτών πολυκατοικία – Άνοιξαν δύο διαμερίσματα παραμονή Χριστουγέννων

Ειδήσεις: Μαύρα Χριστούγεννα πέρασαν ένοικοι μιας πολυκατοικίας επί της οδού Παπάφη στη Θεσσαλονίκη, αφού την παραμονή άγνωστοι μπήκαν στο κτίριο και άνοιξαν δύο διαμερίσματα, ενώ μάλιστα φέρεται να προσπάθησαν να παραβιάσουν τουλάχιστον άλλα δύο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγκεκριμένα, ο ένοικος του πρώτου σπιτιού που παραβιάστηκε, διαπίστωσε το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων τη διάρρηξη, όταν γύρισε στο διαμέρισμά του μετά από έξοδο, ενώ ο ένοικος του δεύτερου σπιτιού αντιλήφθηκε ότι έγινε κλοπή την Κυριακή που γύρισε, καθώς απουσίαζε τις προηγούμενες ημέρες σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας, όπου βρίσκονται έξι διαμερίσματα, με τους κατοίκους να δηλώνουν φόβο και ανασφάλεια μέσα στα ίδια τους τα σπίτια αυτές τις γιορτινές μέρες.

Ο ένοικος του πρώτου διαμερίσματος όπου έγινε η διάρρηξη περιγράφει καρέ καρέ το χρονικό που βρήκε το σπίτι του σε απερίγραπτη κατάσταση και σημείωσε πως ενδέχεται όταν γύρισε και διαπίστωσε την κλοπή, οι δράστες να βρίσκονταν ακόμα μέσα στο κτίριο και ειδικότερα στο διπλανό διαμέρισμα.

«Παραμονή Χριστουγέννων γύρισα σπίτι στις 4.00 το μεσημέρι από την εργασία μου. Άλλαξα, ντύθηκα και στις 4.30 βγήκα για φαγητό. Γύρισα από εκεί στις 7.45 περίπου, πάω να μπω στο σπίτι και βλέπω ότι η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη, ενώ εγώ είχα κλειδώσει. Άνοιξε δηλαδή με το ένα γύρισμα. Με το που μπαίνω μέσα βλέπω ένα συρτάρι ανοιχτό στην παπουτσοθήκη μπροστά. Στο σαλόνι δεν είχε συμβεί κάτι αλλά υποψιάστηκα τι γίνεται και με το που μπήκα στα δύο δωμάτια ήταν κατεβασμένες όλες οι ντουλάπες, πεταμένα τα συρτάρια, οι βιβλιοθήκες, ήταν όλα κάτω.

Στο μπάνιο, στην κουζίνα και στο σαλόνι επειδή μάλλον ήταν ανοιχτά τα παντζούρια και τα παράθυρα δεν επιχείρησαν καθόλου. Αλλά τα δύο υπνοδωμάτια ήταν χάλια. Έλειπαν δύο λάπτοπ, μια τσάντα backpack υψηλής αξίας, δύο ρολόγια, ένα ζευγάρι γυαλιά και ένα παλτό υψηλής αξίας επίσης».

Δεν πρόλαβαν να βρουν τα χρήματα

Ο ίδιος σημείωσε πως στο σπίτι βρίσκονταν χρήματα τα οποία οι δράστες δεν εντόπισαν. «Χρήματα υπήρχαν σε ένα συρτάρι, 200 ευρώ, όμως δεν τα πήραν γιατί εκείνο το συρτάρι δεν παραβιάστηκε. Ενώ τα δύο πάνω ήταν ανοιγμένα, εκείνο δεν είχε παραβιαστεί. Μπορεί να κατάλαβαν ότι ερχόμουν. Γιατί ήταν ημιτελές όλο αυτό. Απ’ ό,τι κατάλαβα έγινε λίγο πριν έρθω. Και μάλλον υπήρχε και τσιλιαδόρος κάτω», όπως ανέφερε.

«Φώναξα την αστυνομία, ήρθε στο διαμέρισμα. Έγινε ουσιαστικά μια αυτοψία και πήγαμε στο τμήμα της Τούμπας. Κατέθεσα μήνυση κατά αγνώστων. Μου είπαν ότι θα με ειδοποιήσουν αν έχουν κάποιο νεότερο αλλά ότι είναι δύσκολο να βρεθούν».

«Το βράδυ της παραμονής ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξουμε κλειδαριά οπότε φύγαμε από το σπίτι»

Μάλιστα ο ένοικος ο οποίος συγκατοικεί με τη σύντροφό του έφυγε κατευθείαν από το σπίτι καθώς το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων ήταν δύσκολο να βρεθεί κλειδαράς για να αλλάξει τις κλειδαριές και το ζευγάρι ένιωθε ανασφάλεια να μείνει στο ίδιο του το σπίτι.

«Το Σαββατοκύριακο έφυγα, πήγα στο πατρικό μου στις Σέρρες και γύρισα τη Δευτέρα. Ήταν αρκετά δύσκολο και για τη σύντροφό μου. Ήρθαμε ξεχωριστά όμως, γιατί ήρθα με άλλο αμάξι εγώ και είδα πρώτος τι έγινε. Οπότε δεν την άφησα να ανέβει στο σπίτι. Ήταν κάτω και μετά πήγαμε μαζί στην αστυνομία. Δεν νιώθουμε ασφαλείς. Αλλάζουμε κλειδαριά, αυτή την εβδομάδα θα λείπουμε ούτως ή άλλως οπότε ελπίζουμε να είμαστε καλύτερα. Το βράδυ της παραμονής ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξουμε κλειδαριά οπότε επιλέξαμε να φύγουμε με τη λογική ότι και να μπούνε τι άλλο θα κάνουνε. Εγώ φοβόμουν τη Δευτέρα μη γυρίσω και βρω κάποιον να είναι μέσα στο σπίτι!»

Ενώ όσον αφορά τους γείτονες που μένουν δίπλα, πρόσθεσε πως «ήρθαν την Κυριακή και είδαν ότι ήταν παραβιασμένο (σ.σ. το διαμέρισμά τους). Μπορεί και τη στιγμή που μπήκα εγώ στο σπίτι, στο δίπλα να ήταν οι κλέφτες». Μάλιστα οι δράστες φέρεται να έκλεψαν τιμαλφή και από το δεύτερο διαμέρισμα. Παράλληλα φαίνεται να επιχείρησαν να διαρρήξουν ακόμη δύο σπίτια, καθώς οι κλειδαριές τους φέρουν σημάδια απόπειρας παραβίασης, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του ThessToday.gr.

Την Κυριακή οι ένοικοι τριών διαμερισμάτων άλλαξαν τις κλειδαριές τους καθώς στην πολυκατοικία υπάρχει έντονος φόβος.

Στα διαμερίσματα μένουν φοιτητές, οικογένειες αλλά και ηλικιωμένοι μόνοι τους, οι οποίοι αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, ότι ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς μένουν σε χαμηλούς ορόφους.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr